IT界討論區(63) 1001要開post

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
flutter既json decode轉落strong-typed class 好似好唔make sense, 尢其係nested class 又有 list 個, 要逐個fields map
個司機一直用緊r波行
react native la
google野陣間又中伏
其實我覺得現階段嚟講如果要整上架嘅apps嘅話react native會好啲,flutter仲有啲基本功能未做得好
例如一個ListView,入面係dynamic height嘅item你要scroll去某個position flutter係仲未做到㗎
我近排都學緊flutter
整緊個連登client當練習
flutter既json decode轉落strong-typed class 好似好唔make sense, 尢其係nested class 又有 list 個, 要逐個fields map
react native la
google野陣間又中伏
其實我覺得現階段嚟講如果要整上架嘅apps嘅話react native會好啲,flutter仲有啲基本功能未做得好
例如一個ListView,入面係dynamic height嘅item你要scroll去某個position item flutter係仲未做到㗎
flutter好多打手
成日吹奏
咁flutter有啲位我覺得做得幾好嘅
不過就依家嚟講未夠完善囉,如果Google會繼續整落去就會更加好啦
等佢做好先再講
而家完到project又好做真係得react native比較好
react native 啦,我都整緊
睇下用嚟整咩啦,唔太複雜嘅flutter都ok嘅
其實點先知IT岩唔岩自己
有興趣CODING
但味去到會自己睇書做RESEARCH
唔中意problem solving既 coding唔啱你
覺唔覺it佬講野好系統化
問你鍾唔鍾意搭巴士 (答ok啦)
跟著問你多數幾點搭 (答多數朝早搭)
再問係咪番工朝早定放假朝早 (答番工朝早)

其實佢想問你番工係咪搭巴士
有if than else思考方式

唔怪得d囡唔鍾意同it佬講野
睇返兩個 Coding Video 都唔覺得悶先繼續啦
咁好正常呀,同你點解唔問
你鐘唔鐘意同埋會係邊日嘅幾點鐘搭巴士一樣咋嘛
未見過有人問成3條問題嘅原意係問人番工係咪搭巴士
根本問問題條友有問題
真係好嬲
個M淨係識做yes men
11月ga野7月要
7月ga野7月要
仲要第二個project明知個期太短冇可能做到都照yes
屌,乜撚野叫parallel做呀
乜都parallel做到你唔洗請人啦
你咪照做,但同時keep住提佢做yes man唔係唔得,但做唔切佢自己負責,你會嘗試幫佢頂,但應該都做唔切,叫佢諗定點解釋
上幾個post話做yes man無問題架
寫垃圾曲無問題就真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞