Uniqlo十宗罪2019

857 回覆
2117 Like 66 Dislike
咁早要人交更好有難度
U記真係好多規則依賴者 冇乜個人能力或長處 仲學人點人做野 佢都算蠢

識玩既升左職會喺店長面前玩短跑 店長唔喺度就散步 周圍greeting 示威又唔見佢咁大聲 平時幫區就鳩摺 摺得快有鬼用 摺到啲骨位皺晒 好難摺返好囉唔該晒

每次返工都提醒自己 第日有機會做管理者 要做一個講到做到既人
好慘 好既pic會call 晒啲PT 真係R唔到更就大家頂 唔會勉強
衰既就會捽人更 你唔返就潛規則 下次cut你
PT幫到手又點,唔夠人求你幫手,冇人件費又調你更又cut更。呢個月又cut人更,然後呢幾日夠膽死call人返,真係on99
用完即棄feel
可以同佢地講遲d交更,我通常月尾最後幾日先交,唔好俾佢地大到你,自己野行先,有本事咪一個更都唔好比囉做到野怕咩冇工開,反正唔夠人都會call你返。

I don’t give a shit
我已經resign咗
臨時有事番唔到提早一個禮拜講都黑我面
其實係咪交咗更就改唔到
睇你同pic熟唔熟,然後睇下你的理由。如果唔夠人冇人返就當然黑面人多返少個都好閒,之後補返一日就冇乜嘢。我試過陪屋企人睇醫生要遲返,拎返張到診紙就冇問題
2-3萬?應該超細舖黎

禮拜六日生意好好 而且人工好平 衫成本好平
舖租唔會貴 因為大牌子協同效應商場會比優惠

大舖唔洗講 日均過十
有冇v walk同事講下開張情況
忙到仆左街啦
點解我填咗form就嚟一個月都未打電話約interview係咪人柒所以唔請
利申: 填咗又一城
呢個月爆左請人quota就會唔請住
佢覺得你係好嘢下個月會叫返你interview

但都係見其他穩陣啲
返大舖好爽 有個同事返工睇區 有啲角落位係亂曬 執到收舖check區先醒起個同事有返工
大舖真係做自己嘢 分工清晰

細舖預左三頭六臂數唔到仲要cut開支少左人返工
大鋪有邊幾間
Hea果d真係好L乞人憎,我鋪都唔少,大部分係新同事,好彩cut更cut走左佢地
你好撚鐘意摺衫咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞