Uniqlo十宗罪2019

857 回覆
2117 Like 66 Dislike
其實唔係咁差既你同啲pic熟就唔會辛苦
大家吹吓水講吓笑好快又一日
有人逼你返?on9
Ylp
巴打你可能好少做日資
2同8其實好平常
其實主最要係第3同第7
如果你返開唔少更佢地知你幫到手,想resign 真係煩
但一到淡季就cut更
不過第三項 你自己都可以控到咁啦,咁多半更比你返 咩C2,C3,D個堆半更,差唔多你想返咩鐘數都有
我之前去到12點就同pic講 我趕車要走 次次都比我走
同埋同pic熟左其實好多你講個堆野都唔洗做 唔想briefing 咪返C個種更 不過間間鋪唔同既 其實最主要都係睇間鋪pic
不過後期cut更手法得太離譜,一句唔夠人件費就cut你更但佢地唔夠人又係咁叫人加返個下on9 之後就無做
利申:做左年半pt
我做左唔夠兩個月,但又覺得幾好玩,可能因為第一份pt, 而且有時早更忙起上黎就無briefing, 趕往開鋪
朝7晚12都唔算好地獄。
以前其他工忙起上黎,直踩幾日。
根本入得u記做都係垃圾
低技術工種係預左辛苦(你有幾何見酒店抄散會輕鬆好做?)
做摺衫仔無前途
認真讀好d書
大學選搵到食既科好過啦
我覺得暑假去返下拎下體驗又無壞喎(我指中學生/ 大學生)又唔係做成世,而且返sales呢行有返呢行學到嘅嘢,啲奇怪服務六大用語個啲同frd恥笑下咪算囉
日本旅行就好 長住不了
當年啱啱畢業on9到想入去做 得$50做到仆街 又多規矩 好彩最後冇做
好對唔住
我成日亂鳩咁巢亂鳩咁塞

但係好爽呀麻 今日放工去再巢過
Sorry
Gu係咪都係咁
笑撚左
你真係公墓員?
馬鞍山個間有個勁靚女
唔怪之得香港咁多精神病患者尤其女人 完來返工就做狗 放工就做街霸搵人出氣
4. 好撚熱
返早又早 返夜又夜
返早又無冷氣
過左2200又無冷氣
焗撚到爆瘡
一日一間鋪賺二三萬都冇錢交冷氣費?

商場唔係中央冷氣?

5. 勁撚多摺裝
佢地標準係想full volume
成撚日摺
人地公司都起碼掛裝多
佢就好撚鐘意摺
個貨架又兩米咁撚高
D大陸人 仆街港女又亂巢亂塞
摺撚死人

冇得咁講人地公司模式就係咁
你會唔會話啲luxury brand 得掛裝冇摺裝

10.多八婆
人地又何嘗唔係心諗多毒撚冇靚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞