Uniqlo十宗罪2019

857 回覆
2117 Like 66 Dislike
唔係呀 不過巴打可唔可以打返好你d字
full time一星期返40個鐘 真定假???
做錯野會比人杯點杯先
U記 10個去做都話 好變態
番工無收工
返U記 PT 其實唔難
最難適應係頭一兩個月,要接西客,有時有d低能pic
不過要應付都好易,通常d西pic會以罰代管
甘其實可以唔理佢,因為你唔做一樣吹你唔脹
乜q野罰抄,收皮啦
如果你討厭果個pic負責清機,甘就好玩啦
企機果陣係甘爆銀仔,爆得幾部機,佢分分鐘收唔到工

企機都有辨法hea,如果換貨call pic就一定唔好走開
企佢3分鐘先叫pic,之後佢叫你收住其他,唔好理佢
因為換貨規定要二人體制,甘就可以hea多2分鐘

日中企A區門口仲hea,你只需要摺門口張枱就搞掂
其他乜野事就叫個客行去入面問,因為你唔可以離開張枱
Tram貨就叫客留電話號碼,心情好先做
記得唔好話有,話等覆

有興趣遲d再講,返工先
收藏先
我個間又無嚴重
可能偏遠地區
做得耐就識搵位hea
西貢區大舖好好返 有無人認同
出來做野最緊要識變通,有時pic屌人周你
都係交戲俾上面睇,不過總係有d直必
早會問你問題,唔識答就答唔知,係黑你面屌你就一定啦
次次問你都唔識,甘佢都會無引,唔煩你

返工遲到報告下,基本啦,度度返工都係甘。

背野?冇bor,抄落本筆記第一頁,叫背咪讀俾佢聽

次次d客投訴我,d pic屌我,我都唔會同佢地嘈
講聲唔好意思,話知錯冇下次就算,點解?
因為佢地都要交戲俾人睇,劇情需要配合一下甘

反正唔夠人返一定call,表現再好都係cut更
試下唔好將份工放上心,呢度唔需要甘玩

甘樣日子會好輕鬆
邊間
$6X係所有學生哥part time黎講算好高啦 唔計補習
靚仔靚女係咪入職條件之一想問
高又稱唔上 最多咪中規中矩
我而家返緊屋企樓下間賣運動嘢嘅都$70/hr
Tran貨就煩膠 可避則避
我通常都係交足戲fd果啲同事面前先做番自己
有冇巴絲知道full time所有職位人工係幾多

利申:就快quit 想八卦下
銅鑼灣果間$70,$65+$5(津貼)

然後係甘叫人學野升A,升左之後$75
叫d客上網買啦
12號前免運費
試用期就$13xxx
之後$15xxx
上去A就多一千定幾佰,唔記得

試用期短則兩三個星期
長則三個月
同店長fd就可以快d
完左試用期,一年後先可以分公佣

如果有心做,就去GU做,好似易升d。
probation 13500 過左加兩千
之後advanced約 17k
Senior約19k

再上啲manager級20k up
店長30k up,但店長都會分幾級

但呢個講緊既係老底,唔計bonus OT,店長d bonus係好吸引,不過就真係血汗錢,因為其實呢間公司壓力都大,工時又好撚長 望住啲AM 副店 店長就覺得佢地有錢都無命洗

利申:以前做左好耐既part time, 而家仲有朋友做緊
店長無ot錢架
佢個勤務點拍都係8hrs working hour
岩啊 成日系到執下 d rank 叫下春 就坐左系間房到禁電腦 成日坐系到 不知幾爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞