Uniqlo十宗罪2019

857 回覆
2117 Like 66 Dislike
驚閪咩 全香港又唔係得呢份工
就係恰你班學生哥唔敢出聲
你睇波鞋街班mk
而家都好d
以前真係成班爛仔咁
認真 你個思維唔似
摺衫摺到一棟,屈係個層板仔上面,好反智
根本睇唔到咩碼,個貼紙又係入面,棟衫又zip到實一實,逼你摷散佢先睇到咩碼
之前長條形一條就算摺左一棟都睇到咩碼,宜家好似變左四方貼紙又貼得上,真係唔想摷散晒

利申:有盡量摺返一棟過,有時見成個亂葬岡咁,睇見都唔舒服
認同 做過呢份工之後
發誓自己永遠都唔會再比人騎住上
低學歷Fulltime憑咩walkie不斷”feedback”你
然後捉你去BR繼續講講講
當曬自己大佬 成班partime同事係細細
試左唔係一定要買但係可唔可以唔好一攞攞十鳩幾件咁攞入黎試?
岩呀 企過fit就知好慘 啲客好似當你狗 飛啲衫俾你 唔止係大陸客 香港好多客都係咁 俾少少同理心 講聲唔該哂都好呀
返Pt 做好本份應該無壓力wo,細店做左半年
同埋係咁做呢啲重複性既工作
提醒我真係要比心機啲讀書
因為真係無法想像點樣可以係到做一世
都叫學到下野勁wo巴打
香港人就係唔可以執輸
摺衫師
做大舖但好hea喎
最鍾意就係摺衫 唔洗用腦唔洗剩瘋狂loop
而且我嗰間去貨好快 所以啲衫唔洗摺咁靚

樓上其實講得啱 好唔好返其實係睇pic質素
你個心好過啲 自然做得舒服

不過無飯鐘錢真係on9 所以我只會返短更
btw返工由出門開始計 2分鐘返到住地鐵站上蓋
你好有道理 我出番去做野先
都係既 我都覺得係好既經歷黎
學到番工就係咁苦悶,日日都係Peak
同讀書唔同
無錯 當年考完公開試睇唔開入咗去做
你問我uniqlo帶比我最大醒覺
就係令到我更努力讀書
以後絕對唔做呢種零技術零技巧零專業嘅工

雖然只係文科grad
但我都好自豪自己起碼都係個文人 有墨水可以寫下野
屌,做到有陰影,上年12月受傷之後唔敢再報更。
題外話
我地果屆中五PT都幾好彩
最後有1個醫生1個Physio
邊個牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞