Uniqlo十宗罪2019

857 回覆
2117 Like 66 Dislike
有人會check場先開鋪 店長有時會親手捉 佢唔會直接話你 但會搵邊個assign你做 或者你係FT嘅 會搵跟你果個爸/媽 叫佢地教育你

日本嘅事真係唔知原來都會摷亂
咁同事年紀同香港差唔多?
佢都係例行公事 要搵啲野黎捉下 chur下你 唔好介意 扮下傻 混熟左就冇野
有得做outside work要申請咁解
亂先爽 好過搞掂自己個區又要幫區
反正做唔曬都會交返比早更同事
日資公司就係咁撚on9..
我崇日都咁撚樣講嫁啦
根係庇護工場,做機械人,夠哂標準
係想買就買架啦 大聲就會想買係咩事
仲要有D training緊既 見有人嗌 跟住又一齊嗌
嗌到撞晒聲 聽撚到咩
夜更無人返 早更爆人就會出現呢個情況
啲師奶淨係返早更 咁唯有留比佢地做

夜更有時全場得十二個人(利申大舖)
店長主力番早更 因為要做店檢
ft梗係都要收場摺衫
香港都係咁叫 但唔多人真係識分rank
日本好似好多人花粉症 佢咁大陣味會比客投訴
要摺呀 店長唔得閒 通常都係做下樣出黎幫手快摺
提升下士氣
如果轉大lay拉走左d人
真係一人一個區都唔夠
我間舖轉layout勁hea 吹曬水玩曬咁

相反我個frd返忙嘅細舖 一個屌曬都試過
In完又要等通知
利舞臺!唔止姐姐!媽媽都有!請起筷!
nice?你係度做緊?
我前兩個月仲返緊個陣 本身我填好哂一個星期返3-4日左右都搵到6-7千 但之後埋黎同我講 拿 我就cut左你月尾唔少更既 月頭我要人 你加唔加返比我阿?唔加你就無錢
之後有人佢加我既更 我返唔到 我早左2日同佢地講唔返 可唔可以幫幫手 之後照出warning 比我 之後話 你要明白返我地公司立場 如果唔出比你對其他同事好唔公平,我話 公平?你平時要cut我更就cut我 要我加就加 要我夜轉早就轉我 我say no左都唔理我 我每個月最少加4-5日比你嫁啦 而家cut一日都唔得 你同我講公平?
利申:已經resign左
如果你係有交到更,而又返唔到,係要出warning

如果佢冇經你同意加你更,而你已經即時提出返唔到,咁佢唔啱。

返唔到真係唔好應承,特別係同pic唔熟的時候...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞