Uniqlo十宗罪2019

857 回覆
2117 Like 66 Dislike
on9 總之打工就是奴隸 讀到大學你古唔洗做 唔好講到上到大學係萬能 呢個社會大把人未完成大學就做你世
傻鳩先返呢d工
On9咪quit囉
無人揸住支槍逼你做
到佢搵唔到人個時
佢自然cut咁d on9野/加人工
人地日資公司
講打搞哂辛苦哂都係罪咩
狗也不屌
夠地獄?
台資仲仆街過港資
後生仔受唔到果套
gu仲一樣衰,衫一定要賣場有先可以著逼你買衫,仲有嗰D小圈子文化打份工啫
利申part time
其實我覺得冇咩問題 最好唔洗做就最好 後生仔女辛苦D有咩問題 衰衰哋起步都過萬一個月 又學到嘢 就算你做老世都要摺衫 仲要入貨同計數 想要係時裝業發展就係做返時裝業嘅嘢 做個髮型師都未必有一萬一個月 事非同癲人邊行都有 唔鐘意摺衫咪做個呀豬呀狗都做到嘅文員仔 食墨水死囉 再唔係剪all back 咩背包得個樣嘅工囉 又可以溝女同叫雞不知幾爽 呢D人到老都大多數係一無所有
parttime係慘過ft架啦 為咗搵食都要捱

話時話 pt resign都要面談? 做咗差唔多1年 真

係唔撚想做落去
我無話讀完degree唔洗做
只係話係現今社會你唔係做專業人士
將來條路係好難行 收入同辛勞唔成正比
有個degree只係for你去某一行專業範疇既入場卷
你無就連入場都no way
在講我公司or行內d老細級數個個都有要受國際認可既牌(唔係保險地產個類)加master

好多時成日聽到話用apple同google老細做例子話無degree都做到你老細,
人地無讀大學但用係學習既知識比大學讀既多過百倍又點計?

你估真係個個香港廢老下下食正7080黃金年代經濟起飛周圍商機就話自己係幾把炮?

終極奴隸訓練場
傻gap先去做
總之想留低既就畀人嘈都唔好閪面就ok

學野呢啲 我做咗成年都未學企fit 返工大把野學

好同意
著細碼衫所有野都好fit,但個膊太緊。
咁著中碼啦,個膊位啱,但件衫下擺長左好多,又鬆。
講到做u記好撚有前途
學到野
佢做咗網店有無少嘢做咗?
啲人成日入黎話要拎衫
網店有啲衫舖頭冇 啲客成日入黎攞張相問邊到有呢件衫
你做咩9
都係個句 你所講嘅嘢唔係萬能 以我嘅多年社會大學經驗來説 揾到錢同有勞工假放嘅工先係最實際 有咩工係可以放星期六日同勞工假而又搵到錢? 答案係少之又少
幾時到譚仔亞姐黎做?
日本公司麻鳩煩是常識吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞