[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXII

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
係啊,我習慣工餘時候或假期先試新嘢。如果趕返工又咁啱中伏就麻煩。

講返Bayside,我軟髮朋友post上都係伏,kick撚到仆街。

一定要prestyle落至可達到男人味提及嘅效果
傻仔一問 去左handsome factory試下剪fading

結果效果好唔出 係唔係頭髮唔夠密就一定出唔到效果?
係師傅俾唔夠時間
有冇相仔睇下, 點樣唔出法?
有冇巴打用過台灣嵐髮泥?
邊隻打底水好用?
雀仔泥用左半年了 真係幾正
不過我軟髮撚 用雀泥有時都會中伏 記得唔好一次落太多 唔係會好kick
軟髮 Medium long hair
Mm blam 唔太夠力 所以唔明點解咁推 , Chrome會唔會岩用d?

手上有monarch , mm blam , Prestige Clay
打底meraki

可以點玩? 落左meraki 做底,頭頂位都係撐唔起
on9 問題, 屌你老母呀
Chrome 相比Balm 會hold 好多, 不過油感重d, 自己本身就係軟髮medium 長度(易塌類), 起身吹好頭, 用少量chrome pre, 再用兩隻拇指份量chrome 分開上, 剛好hold 到8 個鐘, 金槍不倒之前都有噴兩下hdf 隻spray, 後期發覺用唔用分別都不大
準備入手之前仲諗緊雀定bayside 好, 依家bayside 劣評如潮
請問hdf spray 有冇味?
想用M泥時,touch下個前陰,驚會撞味
我都買左盒
易了易推開 質感好似cream 咁
有味, 不過極極極輕, 爽身粉味
Chorme 會唔會油到似pomade 咁?
絕對唔會
巴打你好激動
依家開始見到on9 問題, 見一獲屌兩獲
Quicksand 打底,Mm blam 做 finish
夠hold 大半日至一日

Mm blam 的優點是超級輕身
佢嘅 hold 力唔係來自黏力
而係輕到唔使用好大黏力都 hold 到(正因為咁,所以佢效果夠自然)
要善用呢一點就唔好落得太重手
因為落多咗會變重,個髮型就扁返/跌落來
份量來講只需要剛剛 hold 到就係最好
落幾多真係要自己試自己感受

加埋相同夠輕的 quicksand 打底
兩者份量掌握得好係無得輸
但個份量真係要練習好耐先掌握到
同一個頭,可能天氣唔同、頭髮長少少短少少份量都有分別

但因為佢輕又唔係勁黏力
如果好大風
都係建議用反 pomade 或者 黏力勁嘅 clay
我買咁多隻都係覺得mm買得最啱最好用
MM 官方講過 Chrome 及 Balm 唔係用來打底
但就話唔反對大家自己試下
我自已感覺上用來打底就唔太好效果
不過人人唔同
自己覺得好用就得
雀仔泥即係邊隻
你精神病?
好耐無留意過pomade 之前買得太多 中左伏又要勉強用埋

主力一路都係用fh啲存貨
想問fh轉左新裝係咪差左?
見幾個bro都搵替代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞