[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXII

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
巴打屌完之後clk d review 認真左
有用Shearrevival嘅巴打,香港正路係咪要用Gray Ghost/Northern Lights先夠做?同埋一個少令,一個啞色,除咗味道,效果類似 
笑左
對隻Norhern Lights 有興, 有冇巴打用過
兩隻都有
Gray ghost比較油身啲 northern light乾爽啲
Holding方面我覺得gray ghost 好啲
但唔啱短髮

如果用泥鐘意乾爽嘅 用odouds 好似更好
咁呢個牌子算唔算好野?
比起fh,bayside
今日咁啱用gray ghost
我覺得一般,唔會返買
同類型產品,我prefer Analogue paste
Vlab都入左隻天然clay
用過舊版,一定一定要打底先好用
用開fh冇替代品
analogue 真係好用, 不過就令身少少
Bayside water based
黑豬?
Huh
想試下呢隻 幾吸引咁

用咗個幾星期,個味係幾好J,而且hold力係幾好,反梳就真係一般般,之前入skinhead到,覺得佢吹大咗啲啲,但問心,夏天嚟講我覺得diamond係唔錯,值得一入

利申:新手
邊買
咩野味?

用緊呢隻,陣味有啲似雲呢拿,可能因為頭髮比較短所以hold得都唔錯,整體覺得都幾好用,不過仲想試下其他。
請問有無巴打有好介紹係for短頭髮、髮質比較乾燥、似鋼絲嘅髮油?

利申:新手
男人味
仲有幾多罐我唔講
啱心水既就落去走返轉

中立非打手
青蘋果
第一次玩油性 有幾樣嘢想問

護髮素偏方係咪乾髮落講髮素 等一陣 過水 再shampoo conditioner 咁樣?
試過好似都係麻麻哋

另外buildup 方面 其實係洗唔洗頭?
係有product 唔濕水洗頭 留下一日 定係只用水洗頭 但油性所以一定甩唔晒跟住留下一日?
味道&份量完勝gray ghost
我以前用 過水然後落護髮素 再落2次洗頭水或者一次
但吹頭果陣都係feel到有野留左係頭
之後洗到怕 轉用water based算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞