[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXII

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
原來咁多人用shear revival
我用嘅係og版,幾適合做d鬆鬆地嘅style,用佢pre+post都勉強夠hold成日嘅,係要間中restyle下。聽講依家新formula加強咗個hold。

不過一定好用過mmtv隻nevermore好多 係衰隻味唔係個個啱,我有同事直情話好臭
係,堅firm hold
仲hold過black kraken?
多謝分享
味道方面,我自己已blacklist Lockhart & Flagship,有時幾難carry
無咁黏,個hold相對地會自然d
flagship d味真係無乜特別,之前用matte paste完全聞唔覺得佢有味添。Lockhart's d味我覺得幾好,係唔鍾意佢d clay/matte paste點都有種light/natural shine同埋有d笠咁
可能我太以偏概全
不過flagship個啲特別版實在太重口味。記憶中flagship cream pomade Everything Pomade 版係佛堂味!
我個friend 啲收藏
嗰隻Viking味都真係幾怪下,一開頭聞陣味唔係好勁,點知上頭之後好似越黎越濃咁,洗完頭都重聞到
好多gel-based同ob,你朋友梳classic style?
佢梳賭神頭
好賣加價掛
多唔多巴打試過雀仔泥?請問最似邊隻product?
Eg 啞色,hold等等
Thanks
仲有咩試,我仲有罐哈蜜瓜味Butter Grease 
我近半年扎髻多
少gel咗好多
都真係慳咗
以前每兩個月,起碼三罐
連用洗頭水都少咗
今日濕到cavalier都頂唔順
我近呢幾個月都無乜gel頭 變相都無點買過同無留意
但係呢排突然又心癮起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞