[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXII

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
係咪例如Black Label shape paste呢隻?

其實佢同pomade 質地上有咩分别?
呢隻未試過
通常乾同輕身啲
偏matt
有啲唔可以翻梳
我覺得還可可能我頭髮粗硬所以覺得特別正
最近日日用,我自己計mm hold唔到一日
但呢款好撚hold同自己另外一款davines最hold果隻泥效果差唔多
夏天用唔太掂 好易油好重
冬天堅正
我上星期去台灣 用佢打底同style
到最後每日都係塔得好快
Odouds matte paste係咪唔可以落得多過一個手指頭 感覺上佢真係落少少已經要收手 一多就出事
點可以整軟d 易d liu出黎?
用風筒興一興
今日再試大半日,fly away多返些少,volume會塌,但未至於扁晒。下次用會配合spray touch小小。用完唔會encore

呢兩日見紳士頭&太平都入咗,大家想試可比下價先。
好似全部同價?我每日用佢pre同post,好掂啵!利申:勁大汗
巴打咩髮質?需唔需要間中推返嗰volume&執返前陰fly away?
利申:粗硬髮到眼眉
一般粗硬,但真心要用佢pre埋!
齋post = 伏
要重手啲
想問下有邊隻都可以keep到成日都乾身

每次去到中午個頭就開始出油跟住就塌塌地
香港d 天氣係咁19
可以試下stickmore
Thanks bro 去試下先
有無人用過 MM 隻 clay clay cleanser? 覺得好唔好用
有冇爸打覺得唔玩pomade其實洗少好多錢
其實都係 蠟 tonic 梳
覺得啊!所以通常唔原價買,或者去平價舖頭買

依我話,少啲幫襯barber,慳得仲多
去邊剪髮
百幾蚊又一罐 買下買下都買咗唔少
我數下自己
fh x2
Luxi
Dapper dan ob
Dapperdan clay
Dapperdan matteblste
Monarch matte paste
Gonzo
Stickmore clay fibre

仲要想試新野
gel完頭金融男遭刀手狂劈 理髮店東:啲人衝入嚟 手斬到見骨
https://lih.kg/1172440
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞