有無巴絲傾下舞台劇?

561 回覆
19 Like 5 Dislike
小城風光中過伏之後都已經冇睇
雖然啲cast好吸引
剩係記得小城風光張海報世界級
P圖完美示範之作
係呀
講番如夢之夢先,其實如果係有字幕嗰邊既中間位睇,唔差得過蓮花池,仲有種上帝視覺feel,更全面睇佈景設計(其實蓮花池最外圍嗰啲都有盲點)
我冇睇過阿姐版如夢,單以今次嗰版本我覺得好高水準,起碼八個鐘頭都冇覺得悶或者想訓
P.S.希望有機會再重演賴聲川既《暗戀桃花源》
我覺得除咗王德寶三探青樓搵顧香蘭呢part比較悶之外,其他情節都唔悶。其實上半場可以好悶,但幸好潘燦良演出好有生氣,加上黃呈欣都高水準,所以帶動到個節奏
我坐蓮花池最近主舞台的第一行,講真好多戲份都在呢邊台演,我岳頭都岳得幾辛苦㗎同埋二樓青樓戲成日見住演員個背脊
我見蓮花池位啲觀眾轉足八粒鐘
又唔係話好辛苦嘅
張櫈都幾舒服
同埋每次轉嘅幅度其實唔多
咁又慘啲
我都覺得第一排睇二樓應該好辛苦
但成日同附近觀眾撞菠蘿蓋
有冇人會睇 i sick leave tomorrow
可以睇下呢個group
一齊睇劇

Check out 香港睇劇團 Let's go to the theatre! http://meetu.ps/c/436fj/GQKTx/d on Meetup
會睇
睇頭場
親親麗南故事內容(嚴重劇透)
相信好多劇迷都會睇呢套
http://www.takungpao.com.hk/culture/text/2017/0404/71810.html
睇fb有人講南海十三郎出年四月香港重演,各位會睇嗎?
新手一問,想問下香港有邊啲主要嘅劇團?

同埋點樣可以搵返以前嘅劇嚟睇,網上有冇?
香港比較大應該係港話和中英吧,風車草都出名(知少少扮代表,我劇齡都好短)

我見billbill app有d港話舊劇,好似梨花夢(有謝君豪潘燦良,睇咗少少冇睇落去)、酸酸甜甜香港地(同香港中樂團、顧家輝+黃霑合作),近年嘅有頂頭鎚。咁當然都有D大陸嘅話劇睇下,但唔知有無字幕

最近opensky app有生抽王套夕陽戰士,不過要收費
wow……莊梅岩又嚟喇

有無巴絲睇粵劇

已經有得訂飛,係咪莊梅岩第一次寫同志題材?網頁寫明18歲以上人仕入場,有性愛場面
我個人無乜興趣,覺得粵曲好嘈,sorry
七年前開始經常睇, 每次睇完仲會寫觀後感落blog, 自從三年前屋企發生大變, 搞到我冇時間兼冇靈感, 17年8月開始暫停睇劇直至另行通告......
依家先見到呢個post!!
依家等 親親麗南
我之前有去圍讀
萬分期待
分享埋我個不專業觀後感blog...

https://lifeislikeadrama.blogspot.hk

我都買咗飛,好期待Deanie姐同阿蘇鬥戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞