有無巴絲傾下舞台劇?

561 回覆
19 Like 5 Dislike
師兄有心人
可惜無以為繼...
睇多d 小劇團作品, 唔出名嘅演員, 會有驚喜
有時唔鍾意睇大劇團大作, 見到粒粒巨星專業演員, 覺得商業感太重, 反而睇下小劇團作品, 唔出名嘅演員, 會有新鮮感同驚喜
有無人買咗我們最快樂飛?
風車草推出新聞小花的告白2,明年三月公演
有冇人睇寶塚
上年親愛的 好好睇 想睇多次

2020有無咩劇推介?
唔講2020,風車草宜家做緊嘅米線女戰士掂,琴日睇左頭場。成個劇同個名冇關,應該係成個劇本改哂,宜家出街呢個值得一睇!

呢排都冇咩mood睇有咩新嘢,宜家有嘅就親親麗南,四川好人,Art Fest 我們最快樂,琴日開始預購嘅新聞小花的告白2。
我都係等睇親親麗南,上星期先收到飛個位都幾靚,我們最快樂未決定睇唔睇,鐘意莊梅岩但唔鐘意睇同性戀題材
親親麗南我B行,又要頭岳岳。
點解唔鐘意同性戀題材?之前睇過心靈客棧嘅借種消愁,我覺得好睇。
風車草嘅尋常心都睇到我極心痛
師兄係咪買早鳥?我第六行中右側,幾滿意
唔鐘意同性戀題材都係口味問題,無論話劇定電影都絕少接觸,等於我唔睇科幻片一樣
係呀,仲要係圍讀早鳥。

不過冇睇開就唔好勉強,講得18歲以上,應該有啲親密情節。
謙謙除衫
唔一定除衫嘅
我明 都好耐無睇新野
今日去睇米線 好期待
應該會買我們最快樂/新聞小花2
我都會睇新聞小花2,等公售
大家呢幾日可以去睇劇場空間嘅坂本龍馬之背叛
呢個演出因為被政治審查所以畀政府抽起咗啲廣告

講返個劇本啦
講故事嘅方法好有趣,因為日本人寫嘅
同埋佢寫咗一個真實存在過一個歷史人物
莊梅岩《我們最快樂》星期三10:00公售,有興趣嘅巴絲可以留意
我們最快樂公售無得揀位
d位仲要勁閪,點買得落
各位傾下親親麗南,劇透記得用深藍色字
唉我以為出去售票處買可以揀,專登搭車去買,點知又係冇不過個職員好好肯同我chok多幾次,chok咗個冇咁西嘅位
我買中價飛,第四行但最右嘅位,應該睇背脊多過睇正面,是旦啦唉

另外有關親親麗南劇情,想問其實女兒最後是咪殺了阿媽?但點解有人話結局羅生門嘅?
後你兩行,但係出過你少少,都係入㗎喇
不過我記得我睇九江,好似都係大會堂劇院,坐1號位我覺得可以接受,都睇到喎
我今晚睇咗親親麗南
Maureen潑阿媽油,出咗去追Pato,之後下一幕阿媽已經死咗。可能係阿媽跌倒失救,可能係Maureen追唔到Pato殺咗阿媽,又或者係阿媽自然死,套劇似乎冇交代到。我偏向覺得係潑油之後阿媽撻落地失救,不過重點應該係個老母死咗,而唔係點死。阿媽死咗冇人阻到Maureen搵返自己生活,而佢亦都可以大條道理離開麗南,但係悲嘅係佢不知不覺間成為咗另一個老母,離開唔到麗南

Project Roundabout三套最鍾意謊言,2019最鍾意就係尋常心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞