有無巴絲傾下舞台劇?

561 回覆
19 Like 5 Dislike
自己轉㗎,自己想睇邊一邊的戲就轉張凳去嗰個方向,我睇大陸版的相左右兩邊牆都係舞台,類似搭咗兩層樓咁(1999我都唔知自己講緊乜 ),可能唔坐蓮花池的觀眾會好難睇到
我個位都幾邊,無法我開售第二日先買飛,仲買到蓮花池位算好彩
未去過西九真係唔知啲位點
利申:買咗$1050位
上次睇張之珏既小城風光悶到癲
所以玻璃動物園冇睇
新場,無人知座位係點
只知個場唔大
唔好睇張之珏啦
搵啲認真啲嘅製作支持下好過
親親麗南好似最貴票價六百幾
點算...二百幾蚊都係錢
小城風光係咪謝君豪ck e阿蘇嗰套?
淨係記得張海報P到有三個蠟像
想睇如夢之夢不過唔啱時間

嚟緊會睇First Date
係呀
咁咪當睇明星
張可頤+謝君豪
如夢之夢同親親麗南我都睇呀!
不過我係想睇阿蘇
我都有睇但坐到好遠
個劇本幾有趣,但太遠我睇唔清楚演員
我係俾紅姐同阿滕吸引去睇
原本無打算睇親親麗南,但一公佈有葉德嫻就
型佬豪
不過希望到時佢唔好用而家個7look去演劇
想睇謝君豪
但唔想睇張之珏
2013年的南海十三郎重演
有幾多巴絲有去睇?
first date見多數賣剩中價和貴價側邊位飛

今期JET月刊有舞台劇演員專題,應該係訪問阿蘇/阿燦/Ben哥/徐天佑四位演員
【專題:厲害了!舞台劇演員】

舞台劇是一種藝術,沒有一步登天。台上120分鐘,台下有時不止十年功。同一句對白,說完又說;同一個台位,走了又走;情緒高低起伏,晚晚重覆,但正正是這些訓練,令舞台劇演員身懷一種無可取代的專業。

從前,舞台劇演員晉身電影電視不難,但成功例子寥寥無幾,觀眾總覺得演員有朕舞台劇味,與電影電視格格不入,像蘇玉華早就入屋還當上美女廚神,深受觀眾愛戴的,萬中無一。今日,電影電視缺人,舞台劇演員的演技比從前收放自如,能在其他平台大放異彩。潘燦良在《綠豆》演趙子龍,比林保怡更耀眼;《逆流大叔》的黃淑儀,更提名最佳男配角,只輸給同樣來自舞台劇的袁富華。

舞台劇像少林寺,在遙遠的山頭日練夜練,甫落山,你便覺得,真的不得了。難怪另一邊廂,又有外人像徐天佑般排隊上山閉關。

----------------
《JET》網頁:http://jet.my-magazine.me/
買咗加場 如夢之夢 蓮花池位一日過睇晒

剛剛今日睇完最好的時光
岩岩睇完Warhorse, 好鬼正!

過幾日會去親親麗南圍讀,有買圍讀飛嘅可以買超早鳥

嚟緊會睇The Great Tamar,如夢,尋常心,First Date,四川好人同大辭職日

見大家有講短暫的婚姻可以分享下自享下自己買飛嘅習慣,只要有唔係舞台劇出身嘅明星做就會平最平/尾二平飛。

大家係有伴去睇定單拖?
由於我唔係成日睇所以通常買貴少少飛,短暫的婚姻我買$780第十行單丁位,雖然側但都算睇得清楚

不過我對林狗其實0興趣,但套劇因為佢票價貴晒 我想講四個主角佢做得最屎(雖然唔算好差),同潘燦良天台嗰場立見高下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞