有無巴絲傾下舞台劇?

561 回覆
19 Like 5 Dislike
買咗白屋之夏加開嘅位
買到山頂第一行 開心仔
琴日睇完新聞小花2
好多幕都諗返起上年香港抗爭
由開場沉重到最後

勁想喺中間大叫光復香港

推倒高牆一幕背景配上遊行嘅人聲
仲有「引導」觀眾嗌香港嗰度
有冇人有睇呢套小塵大事

當年第一次上演嘅時候勁感動

今次換走咗鄧小巧變咗kendy
加上近呢一年香港實在太沉重

所以再睇返呢類小品劇好似冇咗第一次咁感動咁樣
我尾場呀
有排等
見到新聞小花d飛賣曬
有咩途徑可以買到阿
呢套本身係舊年賣飛今年年頭睇架,宜家應該難啲買到
Molamola cut show啦
屌屌屌屌屌屌屌屌屌
梁祖堯勁嬲
我夠勁嬲啦
演員做曬檢疫 觀眾戴曬罩
佢仲想點?

係危險就封關lockdown啦DLLMCFH
唔封關 唔lockdown
淨係停 把托咩

屌屌屌屌屌屌屌
做左幾場比人腰斬

Btw梁祖堯話傾緊補救安排希望有比錢live
本身佢哋早兩日有臨時加推門票
我都買到靚位(雖然單丁)

不過而家林鄭cut我show係咩玩法
我仲買咗午睡
年頭嘅藝術節已經冇得睇我們最快樂
點估到年尾都凍過水
我唔係想要返錢,係想睇劇
劉謙兩套劇綵排晒都演唔到
狗衝online version

【#新聞小花的告白2白屋之夏安排】

[如欲購買online version的觀眾,敬請留意稍後facebook的公佈,感謝支持]

感謝大家對 <新聞小花的告白2白屋之夏> 的支持,無奈今日政府宣佈收緊防疫措施,劇院將於12月2日(星期三)開始關閉。由2/12 - 8/12餘下所有演出將會全部取消,非常抱歉。以下為明天 (1/12) 的特別安排:

【12月1日(星期二) 3點特別場】#明天
為讓更多觀眾可以欣賞是次演出,風車草劇團將加開以下特別場:
日期:12月1日 (星期二)
演出時間:下午3點正
購買方法:親身現場排隊購票 (是次為特別場次,將不可以安排其他場次的換票,敬請原諒)
票價:港幣400元 (只接受現金,不設找贖)
本團為是次演出設立的售票處開放時間:中午12時開始
地點:葵青劇院

以下為特別場購票安排,敬請留意:
只設觀眾親身到現場排隊購票,不設預先留票
座位將會安排現場劃位及順序入座,即先購票的觀眾會坐於最前排位置
按照政府防疫措施規定,觀眾席只可入座75%,購票2張以上的觀眾,將有機會被安排分開入座
每位入場觀眾必須佩戴口罩及入場前量體溫

【餘下場次安排】
已購買餘下場次的觀眾,將會收到由本團發出的電郵,敬請盡快填寫google form以便作以下安排:

#早前已確認換票的觀眾:已經成功換票的觀眾,將會直接收到由風車草發出的電郵通知

#經城市售票網購票:填寫稍後公佈的google form,並按指示上載你的門票証明

【#場次安排選擇】
1) #以門票換購online version (網上收睇)
- 選擇網上收睇的觀眾,將會收到一條private link及密碼,登錄後可於24小時之內收睇
- online version將會於12月5日(星期六) 晚上8時可供使用
- 每個密碼只供一部電腦或電話收睇
- 敬請觀眾切勿攝錄網上演出

#選擇退票
- 風車草同事將會跟進及安排
#不退票
- 把購票的款項支持風車草是次演出。是次劇目的所有製作費用已全數支出;今次突然取消演出,劇團損失非常龐大,希望觀眾選擇以門票支持我們的演出,我們將以紀念品及送出是次舞台劇之場刊

#購買online version
- 若你未有時間親身到場支持,而希望欣賞是次劇目演出;你可以上風車草網站購買online version,於網上收睇是次演出

風車草團隊將盡最大嘅努力,為了讓更多觀眾可以欣賞這個作品。

以上的安排如有不足的地方,希望大家多多包涵同體諒。

再次感謝大家對我們的支持,敬祝大家身體健康。
而家fb改咗冇咗話有online,係咪被打壓
定係佢哋驚題材太敏感 驚比人online錄影

我都想在fb提醒佢哋網上直播風險,不過琴間群情凶湧,唔敢講
*琴晚
係,特別大陸人,一定有方法把個online show整落嚟,到時唔知咩後果
嗚 我唔理呀
總之錢我就唔退㗎啦
風車草 天邊外 兩個團都唔可以死
一定要撐住
美麗團員要退飛了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞