有無巴絲傾下舞台劇?

561 回覆
19 Like 5 Dislike
有無人睇過大狀王預演?
見早鳥賣緊飛,但反應唔算熱烈
見人review好似麻麻
但劉守正+鄭君熾必睇
咁就唔睇了,不過睇座位表,戲曲中心個場好似幾大
順風送水係黑盒上完宜家做主劇目,唔知好唔好睇
尋日睇左四川好人,有d老土,不過整體上唔錯啦
始終成80年前劇目
我當年睇黑盒覺得麻麻
今日開呢本睇
睇完聖荷西謀殺案劇本,我想問最後係咪sammy被殺死?定係sammy已經代替玲嘅身份?
講緊舞台劇,最後一場係點表達?
黎緊見有幾套舞台劇好似都幾好睇咁, 大家有冇咩意見?
劇道場:舞台劇 - 香港老馬利
HKAF - 《我們最快樂》
HKAF - 奧德翁歐洲劇院《太太學堂》
HKRep: 《順風.送水》
會睇我們最快樂
好悶,有冇巴絲傾下計
風車草劇團 《新聞小花的告白2》
第二集 全新故事 No News Is True News 2
.
門票在1月10日上午10時於城市售票網公開發售
.
粵語演出,附中英文字幕 [In Cantonese with Chinese and English surtitles]
.
梁祖堯X湯駿業X邵美君X卓韻芝X陳曙曦*
.
「我相信的不是你所說的」
當社會動蕩﹐假新聞橫行﹐新聞工作者為揭露真相﹐可以去到幾盡﹖「唯真為善」這個崇高的信念遇上考驗,究竟應該如何決擇 。誰是誰非﹖真假如何判斷﹖
.
20-22, 27-29.3.2020 (8pm)
21-22, 28-29.3.2020 (3pm)
葵青劇院演藝廳
$420, $340, $260
*22及29.3 (8pm) 星期日票價為$400, $320, $240
.
編劇:黃國鉅
導演:陳曙曦@天邊外劇場
.
*陳曙曦承蒙天邊外劇場允准參與製作
.
海報髮型:Jo Lam & Jaden R @ Salon Trinity
海報化妝:Vinci Tsang & Lauren Lee
海報造型設計:Alan Ng
海報攝影:Simon C
海報設計:KentFok_tnPEACOCK
宣傳錄像:Lulu Fong@3jbk & Hangi Lau
.
票務查詢:3761 6661
信用卡電話購票:2111 5999
節目查詢:2389 9220 (風車草劇團)
網上購票:www.urbtix.hk
流動購票應用程式:My URBTIX (Android及iPhone版)
.
-本節目含不雅用語。
-全日制學生、60歲或以上高齡人士、殘疾人士及看護人及綜合社會保障援助受惠人士獲半價優惠。優惠門票數量有限,先到先得。
.
#風車草 #風車草劇團 #windmillgrass #windmillgrasstheatre #新聞小花的告白2 #nonewsistruenew2 #梁祖堯 #湯駿業 #邵美君 #卓韻芝 #陳曙曦

有冇人有睇中英劇團套初見12號會去睇
9號
想知個劇團出唔出名
香港兩大劇團之一
雖然近年差曬
新聞講套今晚打老虎原本做十場,而家cut淨六場,大台味太濃,梗係唔掂啦
本身個名都改得鳩
仲有六場
六場應該都冇乜人睇,同期幾套都好過佢啦吓嘩
11號
下?我覺得完全變態同羅生門都好睇喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞