[UOW/CCCU] 伍倫貢學院/城大專上學院 2019 討論區

1001 回覆
11 Like 20 Dislike
有無soc sci既同學 相認下🤘🏽🤘🏽🤘🏽
SW有冇咩科推薦reg
sem a得返1credit 係咪可以唔reg住
有冇人讀EPC啊
有冇師兄或者應屆engin
硬件台有大專院校notebook優惠集中post 我望過個表格係無
O day其實有咩搞? 係咪可以唔去?
我都想問啲關於reg科嘅問題 semA其實有冇得reg科
可以用city email係HKT買
咁我唔知啦
試咗唔得
其實出uow證書同出cccu證書分别大唔大
其實問嚟都嘥氣啦 認受性方面一定有影響
有冇人知CPR 邊個做新leader
讀緊sci BA yr2 reg咩最好?好迷茫
唔辛苦
一開始都係由讀音 abc開始學起
同埋西班牙文同英文啲字好多都好似
我覺得平時寫好notes就算間唔中走下堂都得
不過唔好走太多 都會驚追唔返因為可能一兩個禮拜就教完一個chapter

測驗考試都係考返書嘅嘢
有時仲會係本exercise到出返一模一樣
不過唔好博背本exercise

一個sem有幾次測驗
一個考試
考試考writing listening oral
oral會提早好多同你講咩topic可以預早準備背稿 到時抽topic講
好鬼手鬆
想問下轉ta嘅程序係咪同平時reg科一樣
舊年休學,但呢家仲未收到time table,打去問佢佢答我未交學費無好正常,屌到呢家都未收到學費相關嘅email,點reg科呀
但係ching你冇去reg科佢又點樣計到你嘅學費呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞