[UOW/CCCU] 伍倫貢學院/城大專上學院 2019 討論區

1001 回覆
11 Like 20 Dislike
最後3.9幾
你講過3就得都好冇説服力啫
但呢科好似靠擦鞋先有高Grade
唔使啊,我無擦鞋都ok啊
入翻poly shtm定sports有關科目?
佢個平均收生GPA近年都愈來愈高🥴🥴
想問幾時開始有得add drop 科?
想問下soc sci applied social studies呢科有冇ocamp? 見reg嗰陣得中文同bba嗰啲r人
8月未左右,開學前2個星期
睇自己科helper勤唔勤力出嚟開檔 可能要7月尾8月頭先出都唔奇
我上次註冊完 都被應中嘅人追住問讀邊科,不過就唔知係 r人入ocamp定咩
如果係着UOW t-shirt應該係想r你讀cccu
如果係casual wear就應該係r你ocamp
Applied Social Studies年年都有oc搞camp 不過今年就唔知啦 我都想知 有冇oc相認

利申Apss舊生

十個有七個入返大學, 超好讀
74%上八大, 我記得係標明唔包 self fin / scope 果啲
有 paul wong jack yue 鎮守住呢科個 offer rate 好好,兩個都係教書堅料黎。
上面果啲賣豬仔做 NGO intern 入到pam佢地實有架喇(我返intern 都見到), 但做160個鐘定二百幾個鐘(公民黨公開intern)都好, 入去asso為升大學架嘛, 望升學率啦, intern閪唔閪只係 minor 到不值一提既野, 再者你唔去政黨做咪去到本土研究社做 intern 囉
最後, 做過升學輔導啲野就知道入去asso 睇升大學(UGC)率, 你入去asso為升U唔係 chill 兩年, 揀科係惟一比較升學率, 唔係睇你份 intern 收唔收得返三四五六千蚊錢, 濕碎到咁都要理, distort 晒揀科應有意識
AIMS搵一個Withdrawal Study
Bucie讀幾多年?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞