[UOW/CCCU] 伍倫貢學院/城大專上學院 2019 討論區

1001 回覆
11 Like 20 Dislike
巴打加tg傾?
請問有無讀雙語日中
今年oc搞得好差
點解咁講
有冇應中嘅巴絲 利申:冇去ocamp 完全唔知reg咩科
這個真
正常yr1 semA 讀15cre
有啊🙋
你會唔會去Oday?
想問有無reg科教學 啲步驟係咪好簡單?
作為已離開人士表示,好好操好日文根基,否則好難有好grade。中文只要識搵啱料做好好背書考試,靚grade冇難度
我依家日文都唔算太好 好想俾心機
咁你就加油💪🏻因爲實有日文強人拉你craves
想知法文方面嘅test會點出
Written test會考grammar同vocab,都係fill in the blank, matching, 作句嗰啲,全部都係出返佢教過嘅嘢。另外仲會有reading同短文writing

如果你有溫,基本上拎85%+分數係冇難度
唔該ching另外想問埋reg科嘢,有冇邊幾科特別推薦/一定要讀,睇咗好多po都只係知yumi係大伏
咩係yumi請指教

其實睇你自己,鍾意背書嘅咪揀背書嘅科,數底好嘅咪揀stat。其實你year 1 sem A唔使reg科,係sem B開始先要

Btw千祈唔好reg critical thinking, 好多friends中撚咗伏
佢係喺入面教日文嘅日本老師好似係
西班牙文有無巴絲可以指點下。
無底會唔會讀得好辛苦?考試又係點?
waacus(文化研究)第一個新生tg討論區上線啦

Invite link: https://t.me/joinchat/NujqahVfLZ7hkP3JIBQI-w
請問有冇人今年psycho yr1
呢度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞