突發!epic ceo表示如果steam肯減少抽成 佢地就會停止新一輪獨佔大行動!

315 回覆
13 Like 254 Dislike
steam轉去其他區買平幾舊
你唔係傻仔到買香港價嘛?
https://satisfactory.gamepedia.com/Satisfactory

你圖中隻Satisfactory 已經平咗
唔伏wo
利申steam pre order 完第二日就epic 了
唔洗轉區
好多唔知咩game 網有賣steam key

買key redeem 完照玩到
steam 上架費抽水多係事實
以前ubisoft 直接將個成本畀消費者添
rainbow six 埋貴成舊水都有
你係咪

根本兩個機體黎
你試下ps4碟放入電腦load唔load到?
ps4=/=pc
唔相容既野
程式完全唔同 係要時間去改寫架

你有幾可見到an撞同ios既app同步推出
點解要分apk同ipa

咁普通既常識都冇
Steam key係唔計埋平台收入
Key既錢直接係game公司賺哂
即係你係gmg hb個d買game key入落steam, steam唔會係你個隻
隻game到抽到水

Btw 剩係淘寶都有8折gift卡
其實steam同ps4/xbox1比, 邊個抽手抽多D?
咁borderlands 3呢?
我估係主機平台多
主機game貴pc少少

同埋唔好成日屌steam抽30%
Steam上年已經推出咗分級抽成
賣得愈好抽得愈少
最少係去到20%
好多online game比pc獨佔左十幾年先出手機版
真係吊佢老母
十幾年我都等到 等一年steam一定得

呢個例子大家覺得點
我都唔明你想點

2K一向唔做HKD Regional Price
係steam Borderland 2 HKD同USD都係一樣咁滯
https://steamdb.info/app/49520/

依d廠商決定都入Epic數?
呢個POST有啲人真係痴綫過港女
所有嘢撈埋一齊講
見果條撚樣pc同ps4拉埋黎講 真係笑死人
即係廠商決定賣平D就係Epic好, 好賣平係廠商決定
咁點解要支持Epic獨佔
即係廠商決定賣平D就係Epic好, 冇賣平係廠商決定, 唔關Epic事
咁點解要支持Epic獨佔
我division 2 uplay轉俄區買又同你講咩
講到轉區得steam有咁
擋30%
第三方遊戲係steam上點都一定會貴d
真係9唔答8

原post話epic行國際價格,我指出佢錯, 關獨佔咩事
Btw, steam都冇division 2
你咁撚醒
轉去邊區買呀
"最仆街係講到epic抽少幾多水又點又盛,但又唔回饋返俾玩家"
頭兩句就可以無視
結果就係epic獨佔個定價都仲係59.99美,epic抽少幾多一樣都係無回饋比玩家,咁點解我地玩家要支持RPIC獨佔打擊steam霸權
因為Steam唔係整game個個
多d錢入返開發商都係好事
好過steam淨係識攞d錢請打手唔整新game
我無話佢頭兩句錯喎
黑人問號??
都係一句,關玩家咩事
D錢ge流動流經去邊又唔會係我地話事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞