突發!epic ceo表示如果steam肯減少抽成 佢地就會停止新一輪獨佔大行動!

315 回覆
13 Like 254 Dislike
我諗佢邊隻 game 用咩 engine 都未識分
re7 dmc5 係用 re engine
但 mon hunt world 係用 mt framework
掃電腦資料已經係死罪啦 駛撚講咁多咩
跟本就係賊黎
我都唔明
次次講到EPIC獨佔就硬係有人話PS4/XBOX/SWITCH夠獨佔啦
好似唔識分主機平台同遊戲平台咁
你等到PS4出個EPIC PS STORE先好拉埋一齊講啦
EPIC之前最撚狗係METRO果單,臨出一個月先話EPIC獨佔一腳伸開STEAM,好彩隻GAME伏慳鳩返
METRO聽講評價唔錯架啵
條友真係得啖笑
唔識分平台 (ps, xb, pc)
唔識分 publisher devloper (anno 1800 係 ubisoft game 喺番 uplay 都無辦法,隻 game 真係人哋嘅)
仲唔識分 engine (話 mon hunt port 點解 delay, re7 dmc5 唔會)

不了 唔玩咪唔玩囉
唔玩會死咩
同埋轉個頭都係steam賣架啦
咪等一年囉
Fix下啲bug 等下啲DLC
你估steam無偷咩
屌你講到30%同25%差好遠咁
仲有epic平既原因就係因為88%分成
開發商收入既唔會比steam小
冇因為冇用steam而蝕左
PS4 XBOX獨佔又唔屌
曬鳩氣
初動先3成,之後賣到55開
Tu quoque
話steam有偷你咪拎啲證據出嚟
系列fans話唔係果回事,變左一般半open world game
Fallout4 評價都唔錯架,咁睇你點睇啦
Borderlands 3只有半年獨佔
2017姐
整體冇55開
steam收集資料佢都會同你講聲要做收集
而家EPIC直接係你部電腦開個後門上傳資料唔同你講,背後仲要紅底,你認為咁都得既咪冇問題
美國政府拎左同你講呀

美國傳媒一定抺黑中國偷資料,其實美國自己暗地𥚃一鳩樣
唔通Ps4 變 Xbox 又係㩒一兩粒掣就得?
Xbox體格一定同PC接近過PS4

利申:我對Epic Game Store 係中立, 我一隻Epic Game都無玩過

不過我只係覺得好多攻擊Epic嘅point係Bias
Console要買新機玩獨佔都出黎護航
Epic Download click一下install都怒吊

Epic偷資料大部分人根本無fact check過
https://forum.facepunch.com/general/bvnqr/Epic-Games-Store-Is-Shit-But-It-s-Not-Spyware/1/

你話epic無steam咁多function
account安全有問題都係valid
如果epic launcher有偷資料俾人告左9世
話PC係同一個平台就唔可以獨佔真係弱智
難唔難PORT同俾唔俾PORT係兩回事
XBOX同PS4獨佔問題唔係難PORT, 係唔撚俾PORT
咁同EPIC STORE有咩分別

講明都俾
等睇你班奶外國狗奶到咩都冇
邊個方便邊個平又正
咪用邊個
係得連登用埋d借口唔用

利申:steam支持者
如果要講到成個杯葛行動係成功既話
我諗pc同console既銷量比例要去到最少1:10先算係
邊個方便邊個平又正
咪用邊個
係得連登用埋d借口唔用其他

利申:steam支持者

所以我揀Steam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞