突發!epic ceo表示如果steam肯減少抽成 佢地就會停止新一輪獨佔大行動!

315 回覆
13 Like 254 Dislike
你唔覺
但有人就係覺得steam好 epic唔好

咁epic憑乜去唔比人用steam先?
係都要獨佔d game
明明可以steam同epic兩者同時上架 而家佢就係唔比

跟住 講到自己係為人好打倒steam 有冇問過d人真正想法阿?
你到底明未??
就當steam服務唔係最好
epic game store有咩服務好佢?
到時出新IP都唔出第三集
騰訊大把錢燒,擺明想做老大
多打手
騰訊旗下公司
有唔同solution,有d storage值錢,有d流量值錢
你講緊咩呀?
原post話epic行國際價格,姐係全世界同一價錢
我指出佢錯, Epic同Steam一樣有Regional Price

比埋pirce list你+
官方Twitter自己講
https://gist.github.com/ANILKEN/105a2a2b7d97c325375b6857339fb555/
https://twitter.com/satisfactoryaf/status/1103552195922968576

你唔知頭唔知路跳出嚟柒我真係唔知你想點
不過Epic還Epic,做game真係離唔開unreal,騰訊係咁燒錢搞
我成段野都係鬧緊steam
我都話用都冇用過epic
係唔明點解d人要死攬steam姐
新Game佢呢幾年就出都冇出過
收咁多錢
對遊戲業界有咩貢獻要收30%先?

咁依加睇到個銷量
我見到都冇乜影響力係事實
講下都唔得?
又係中宣部d口吻,睇左十幾年都係呢招
如果你install epic係等同你又香港去深圳咁復雜嘅, 咁我無話可說
epic
ok, 我柒左, 自
算吧啦, 已經唔係支唔支那人既分別
班小學生書都未讀完你同佢地講道理?
世界上最柒既事, 係自己柒左都仲唔知
班撚屌咁鍾意用epic 咪由佢地自己用
第日d credit card呀, 買左既game 俾人hack 撚晒我地花生下咪算
呀, sor9ly, 小學生未有信用卡買game
返去繼續用你部ps4 玩pc game 啦
其實你有無讀過書,就算你自己係生產商,你無銷售途徑你d貨點賣出去

依家2K自己無銷售方法要靠第三方平台幫佢賣game
,第三方平台就提供廣告,銷售策略等服務比2K,呢一個就係世界運作ge方式

第三方平台提供服務就可以收費,steam要,epic都要,只不過epic背後係大中資騰訊,所以epic可以以本傷人將收費降低

Steam自己收咁多%係佢本事,你有權可以唔選擇佢,呢個就係自由市場,依家係epic佢破壞自由市場搞獨家
對業界好 咁玩家呢?
steam收果30%去優化server令玩家有更好既遊戲體驗喎
我係玩家一定話好

點解你會諗住業界
你係咪香港特衰政府d官員黎
只顧商界 市民唔洗理?
咁依家Epic比人爆大獲話會scan電腦,咁我又真係覺得同入深圳比人用高清鏡頭影曬相點曬相無咩分別ge,
最尾果句正
https://forum.facepunch.com/general/bvnqr/Epic-Games-Store-Is-Shit-But-It-s-Not-Spyware/1/

我係依個post都貼左過但明顯無人入去睇過
Epic係scan你個steam folder copy入面個localconfig.vdf file
你想係epic import steam friend list去epic佢先會sent個file上epic server

我自己用virtual machine裝過epic嚟試,mon住d package file,條link講嘅係真,你唔信可以自己試下
其實都啱既
都爆左會偷你data用,今日又多單新聞中共用支付記錄捉人叫雞
咁都仲肯用簡單講即係想用私隱換折扣,求仁得仁
你話唔覺得steam好服務 人地上面貼左steam同epic服務比較
想問下你覺得點先係好服務 有無現實例子
而家連登真係多咗好多戇鳩仔
已經分唔明真膠定假膠
咁撚樣都要死撐 咩horo 嗰啲on99
的確好多戇鳩仔

盲反,無critical thinking skill,唔fact check
見過咩news啱自己聽就信到100%
唔啱聽嘅就係打手,假膠

反中反到失智

Epic隻Fortnite差唔多係全球最多人玩嘅game
仲要係歐美最紅
如個係有偷user data根本唔可能冇官司打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞