突發!epic ceo表示如果steam肯減少抽成 佢地就會停止新一輪獨佔大行動!

315 回覆
13 Like 254 Dislike
因為steam係大地主
玩家要跟著我地epic紅衛兵打倒大地主
咁你話epic行國際價格, 隻Satisfactory 應該全世界都係26.99
你睇多次上面d post邊個講咩先出嚟柒啦
仲要話steam請打手
對玩家黎講epic獨佔得缺點冇優點都可以有人撐
真係唔知佢地係咪玩家
用你依個logic

係咪d地舖點樣加租其實都唔關消費者事
其實拗黎做咩呀
抽成30%
咪過多幾年睇下steam會唔會變到得返valve自己同堆indie game囉
依加有能力自己開發商店平台既大廠 d game 10隻有9隻都冇steam啦
Steam個chat又唔係特別好用
你地咪攬住steam個遊戲庫j過世囉
係真玩家就應該care隻game本身多過要用邊個平台玩隻game
On9
肥佬:賴落我度?
地舖加租另到D賣既野加租咪關消費者事, 而家係中資屌人租貴, 所以出錢俾人淨係可以係佢間舖賣, 到最後賣俾消費者係同價之餘, 間野服務又冇咁好, 仲要收集消費者D資料咁對消費者黎講係加租問題大D定獨佔問題大D?
如果同一隻GAME你係steam賣得貴Epic, 玩家當然會屌steam啦, 但而家係唔係呀?
依家係減租啊巴打租金貴,產品貴我地都叫體諒

依家係租金平左,仲要賣到一樣貴,仲要由香港搬去深圳
on9仔 講緊你話d人寧願比貴d都要死攬steam
你講黎講去都係錢
人地而家就係唔同你講錢

division2有兩個平台比你揀 你條on9自己都識講用uplay冇用epic

咁點解metro唔比埋steam上架 唔比人揀
因為epic用錢撻人 要隻game係steam落架

d人講緊epic獨佔唔比人揀
你淨係講佢賣得平過人好阿 獨佔冇問題
你估個個都好似你咁窮
邊度平就去邊度買?
人地有錢想買貴d好d既服務唔得?

你d理解能力係咪有問題阿?
d邏輯真係痴線過港女
我又唔覺steam好服務wo
你本身已經assume 左steam服務一定最好
點討論呀

你話唔係咪唔係囉
你全部point攞埋黎講一定係Steam好d
但上面講減租都對消費者0影響就明顯dishonest
打開機既真玩家就睇埋個平台方唔方便
而唔係淨睇價錢做人 係屎都照食 知你速食開唔會care呢d野
仲有依加得我一個講錢?
你班友都話轉區平幾舊又特價乜乜柒柒啦
我又真係睇唔到依家BL3 個定價對玩家有咩分別

都係一句,Steam同epic個定價一樣我點解要選擇epic?
我講緊隻Satisfactory, 上網睇EPIC STORE個網, 全世界都係US 26.99, 而隻GAME淨係得EPIC STORE可以買到, 點證明epic行國際價格?
Care隻game本身
咁epic無mod workshop已經可以直接判死刑啦
你要知道「租金」平左,賣到一樣貴,係唔關epic事
開發商唔減價俾你而自己食晒唔係epic嘅錯
你又知我淨係睇錢?
唔想用steam就等於淨係睇錢?
唔用steam就係食緊屎?
咩logic黎?
依家深圳市政府又要求間鋪頭唔可以係香港開分店,咁你覺得深圳市政府有無錯呢
賣到一樣貴, 但epic出錢令隻GAME變獨佔, 對消費者黎講咪錯囉
快D收steam皮,等佢冇game賣要自己整
Valve D第三集我等左好耐

唔係話steam有咩好但Epic呢個platform咁撚陰濕都有人撐真係笑死我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞