突發!epic ceo表示如果steam肯減少抽成 佢地就會停止新一輪獨佔大行動!

315 回覆
13 Like 254 Dislike
咁係因為Steam其他方面做得太好
EPIC想追就算有同一樣野都冇佢堆玩家個社群造成個生態圈
成個慣性係到你好難CUP
所以佢咪用左一招好多人口中既主機先用既招數
但佢呢招有冇效
咪讓子彈飛一會兒
時間會證明架啦
GOG少新GAME加上DRM FREE ,無GAME肯上佢個平台,無人用好正常
UPLAY無新GAME獨佔
EA第一方獨佔,但有收埋其他第三方GAME
BETHESADA唔講啦,獨佔完之後又放返出黎

上面全部都無做過第三方獨佔
邊度生存唔到法?
獨咩大
我要玩FIFA玩SIMS有得用STEAM咩?
就算玩UBI野我都有得揀返UPLAY喎
明明STEAM有得買既ORIGIN一樣見到有得買
就係EPIC自已買撚起哂唔比其他人賣
STEAM純粹因為消費者習慣都叫壟斷
咁EPIC直接獨佔隻GAME應該叫乜
我發覺同你講真係哂氣

你覺得佢地無自己獨佔game可以生存到?
UPLAY有無獨佔?
D2係UPLAY到仲好賣過EPIC
生存有咩問題
問題係根本諗既唔單係生存而係割STEAM既肉
我睇係既係D2 UPLAY銷量高於D1 6倍
即係話係無STEAM既情況下,D人更願意係UPLAY到買,而唔係EPIC

你既POINT係平台唔做獨佔生存唔到
咁UPLAY係咪獨佔咗D2?
EPIC要做好啲
要兩邊競爭下
隱約feel到支那大媽攪屎棍仲大叫我為大家發聲

明明自己係乞人憎果個夾硬扮到同玩家坐一條船

好撚肉酸
不如你講左D2係唔係獨佔先喇
D2同時係EPIC同UPLAY上
唔係獨佔
咁囉出嚟講有咩意思?

以你依個logic大部分人屌嘅epic game都唔係獨佔
METRO唔係EPIC第三方獨佔?
BORDERLANDS 3唔係EPIC第三方獨佔?
屌得最金個2隻都係EPIC獨佔

唔好又想拉埋PS4 XBOX個D講
想拉埋你等主機平台都有EPIC商城先講
撐住呀
個飯蓋就跌喇撚頭
點解唔可以拉埋PS4 XBOX嚟講?

我唔明你個「主機平台都有EPIC商城先講」係咩意思

Mortal Kombat 11得steam ,PS4 XBOX有,咁係唔係叫steam獨佔?
有point嘅歡迎你加入, 無嘅話可以收皮
其實有冇人研究過
steam係咪真係值得抽成30%
抽多抽少對玩家既影響又有幾大
因為主機平台得一個遊戲平台
PC平台有多個遊戲平台
個起點都唔同,點解要拉埋講?

Mortal Kombat 11有無係EPIC上過去宣傳?
Mortal Kombat 11前一集都係係steam到上
borderland 3 前個幾集全部都係有steam上, 3先走去epic
metro唔止有係steam上, 新個集仲出係steam到食宣傳
要貨倉架嘛
D game 碟又要食飯飲水讀書識字
樣樣都係錢
你以為我想講前一集係STEAM出後一集唔係=唔係獨佔?
我想講既係前一集係A平台出,後一集出返係A平台係合情合理
metro 同 borderland 3 既共同點前一集係A平台出, A平台得閒搞下D特價宣傳咁累積人氣,之後後一集就走去B平台.

D2佢有出第一方平台,無野好講.
吊你epic死都吳出linux版。

Gaben就唔同啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞