Gameboy 30週年,你懷念邊隻遺忘咗嘅game

1001 回覆
256 Like 4 Dislike
我當年第一隻game係無賴戰士
大家有冇玩過?
網球勁到仆街 屌打電腦
puzzle boy 後面好難玩
一盒帶邊駛幾舊丫?唔係幾十蚊?
果陣玩完就同人交換 或互借 所以唔係買過好多帶 但玩過好多game
記得有兩隻 一隻淨笠機頂 一隻包埋側面 好似會少d反光
果陣都係買最平既電
藍色好似係panasonic 黑貓
兩隻而家包裝都好似變左少少
果陣用完d電唔會咁快掉住 放多排先仲可以再玩到陣
幾十蚊果d翻版黎架
以前仲有得租帶tim......以家諗返真心晒錢
可以變身 拎全支STICK 係咁飄
電腦超勁 D波又快又飄
BUBBLE GHOST 又係好難玩 利申腦殘
仲有隻所羅門 乜乜 玩解迷 又係難到仆街
VOLLEY FIRE 好撚正
仲有一隻 戰機 game 畫面慢慢移落去 要飛高避開 有無人記得?
呢隻冒險島2有秘技~係一開頭動畫入指令可以入去俾你去邊關玩~
一盒帶成百幾二百啦,邊有幾十咁平
我都記得一盒帶起碼200蚊定300添
因為記得細個叫屋企人買gameboy color既遊戲王正版比我,好貴⋯
有3版(正版各附贈一張第一次出既三幻神卡)

呢個post好多童年回憶,以前超多帶(我估老翻同正版各佔一半)而家唔見哂,應該掉哂喇
細個真係ON99 咁亂試
知道D盾 劍 點用 儲MAGIC 可以飛

最ON9 係地圖既資源有限
但出D怪 去到某一個LV 會吸你攻擊力
殺唔到佢=等死
GB出左好多隻魂斗羅
集集都咁好玩

有冇人講過四驅兄弟GB第1集?
當年四驅車熱潮下, 睇COCO知道出Game就落屋企樓下文具鋪買, 依稀記得好似買左$180黃紙盒普通版, 點撚知又係Save唔到老翻帶, 結果不斷玩不斷重玩...玩到可以1日爆機
一睇呢啲圖真係回憶返晒黎
睇返十幾廿年前 一set機連帶都成千幾銀
就覺得老豆老母真係好錫我
Lm
一d 都唔平, 不過90 年代經濟好,好多人都豪爽d,
多謝呀爸呀媽
呢隻正呀喂
斷空我好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞