Gameboy 30週年,你懷念邊隻遺忘咗嘅game

1001 回覆
256 Like 4 Dislike
D 怪越spawn 越高級架唔小心好易死
有另一隻用魔法超正
有一隻係 機械人彈珠
用emulator 打爆過
隻game大部份敵人都可以招降
有冇相or片
果時玩有幾部機覺得好用

高達系:乍得得卡》佔2格出場點,有4格行動。有2招大技(攻擊力過3000),血量算高

G gundam系:閃光高達,佔1格出場點,組隊靈活。130氣力後,閃光掌變成0消耗技
神龍高達:佔1.5格出場點,組隊靈活,130氣力後有0消耗大技真。流星蝴蝶劍而且行動力有4點

聖戰士:翼霸,佔2格出場點(無記錯既話),可以變形屈氣力(變形可提升氣力10點),超級奧拿斬低消耗高攻

超級系:六神合體,佔2.5格出場點,4格行動點。超厚血,En又高。0耗普攻都有2000攻,大技超痛
斷空我,佔2格出場點(無記錯既話),3格行動點。厚血。斷空劍10en但攻擊力高。大技要儲一回合氣先出到。

呢隻對戰版機戰大部分機體既大技都會有負面效果加落自己度,比如氣力下降,防禦下降,下回移動不能等等
第1集最盡到尾關中間。。。
個speed而家不了
第2 3 集唔錯的
dl個小雞模擬器啦 有埋save可以dl
好細個時候玩 隻鴨彈下彈下踩人好正

紅心 水行
磚 沙行
梅花 飛行
Ace 熔岩

呢隻game 最大敗筆係敵人唔夠出眾
又唔夠多
可惜
Nes 嘅1234
尤其4真係半神作
第一張圖第一行既全部都係隱藏機,係當年機戰64入面既原創機,但之後機戰A又用返。要同N64連機先會拎到
淨係記得光明之魂2
唔知有幾多人玩過
而家啲rpg搵唔返呢種感覺
有負面效果反而覺得好真實
翻版遊戲帶係咪save唔到?記得以前鴨記買過餅釣魚太郎係save唔到
圖2尾3行尾嗰條乜嚟
東方不敗,傳說中可以避哂所有攻擊,要屈到佢用哂精神先可以打中佢既男人
GBA黎喎
全部角色都爆過堅好玩
想當年打第一定第二個boss係東方不敗(人) 打左幾日

Duck Tales
屌!!放大見到,細圖一條嘢
呢集既GP02唔知點解會有光束步槍用,技槍既攻擊力仲要係眾高達系機中最高有成2450,不過射完下一回合行動不能

打爆一次會返去幾百年前
我成日騎住隻寵唔想離開佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞