Gameboy 30週年,你懷念邊隻遺忘咗嘅game

1001 回覆
256 Like 4 Dislike
英傑傳
開頭見到I力場寫到可以反彈光束攻擊咁撚勁以為好屈,點知用落原來只係無效法唔係反彈,仲要米加粒子炮呢類攻擊力高既光束攻擊既招式名上無B字,即係唔當係光束攻擊
多蒙加入之後剩係出佢玩無雙
好似係某d關先得
呢隻玩到森崎勁過林源三
唔卡關咁玩
去到國際賽真係有波就射
基本上扭唔過其他人
扭波無招唔駛諗
傳波比空位呢個概念要有
薩爾達同有一隻機戰彈珠台好好玩
試過關關都得
只要個斜波夠長
天神怪戰好好玩
以前買過隻老翻,封面係第四次機戰,入面係呢隻

用鐵甲萬能俠玩無雙

後尾上網見人用新三一無雙兩個鐘打爆機
但都幾難玩
以前咁樣玩,正樹入隊後唔升佢,到落返地球果版先出佢,等D卒+增援果堆機過晒黎打艦就放MAP全清可以升到9XLV,之後可以單挑愁+比安了
細個會亂撞pw 好易撞
以前細個第一次爆機係用新三一,貪佢招大技暴力。但命中好低,對住the o, 白卡,沙薩比等高運動性機體成撚日miss, 係海又發揮唔到威力。

所以之後試左用Nu gundam帶隊,Nu gundam 招浮游炮不受地型限制,4格射程,運動性高,之後會成日都可以攻擊兩下。用佢做膽,之後每關說得一D敵軍幫拖,比如有5格射程既沙薩比,鐵甲萬能俠,新鐵甲萬能俠同新三一
個育成系統同設定差唔多
要用步數行地圖收集道具/打怪升LV
打王拎海陸空MAIN CORE再進化唔同海陸空機械人

戰鬥同GAMEBOY版唔係好同不過唔記得了
D石唔可以亂推開,D怪識打斜行
好似要執晒成個MAP D錢+攻符升爆體攻先夠最後幾款怪打
個MON見到墳墓既時候殺怪=自殺,殺1隻就會出1隻勁D既,最後會出幾十萬攻血既怪

開始唔知玩緊乜,打咗成年都過唔到第一版,之後至知要出大絕至殺得死。玩到最後一版超人會死要限時射飛標。結果到依家只係亂射中過一次,其他999次都fail。有冇人知點射
睇返條片先知
原來有個精神叫特訓,直接加能力
仲有秘技可以出好多次精神
未買過咁on9既帶
個Post好多Game都係56 in 1 玩過
鐵甲萬能俠完全唔厚血,紙咁薄。
好撚好玩呢隻
玩呢隻,最撚難用既應該都係中距離既武器。成撚日都會唔岩距離而攻擊力大減。
PKM金銀水晶
第一關其實係有足夠既十字架去圍住所有出怪位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞