Gameboy 30週年,你懷念邊隻遺忘咗嘅game

1001 回覆
256 Like 4 Dislike
細個唔識成日用佢
到最尾打大佬一下就爆
有隻鳩槍射程超短,錯手攞咗好撚難捱,最正係回力鏢果隻,放前之後打埋後

熱血高校就連GBA都有出

Elevator ActionGBA一樣都有出
GBA 再出反而無原版咁好睇
Elevator action好日風好七彩,
以前感覺上係夜晚偷偷摸摸,冇左果種神秘感

愈講愈想玩番

細個會有強迫證一定要用盞燈扑死人

但最遠都淨係去到見到機械人 但打唔掂 被唔到佢d子彈
無論第一次定第二次都係啦,廢撚到仆街。
第二次去到中期開始,唔用必中就唔使旨意打中人。不論鐵甲萬能俠定新鐵甲萬能俠招大技打落比安同白河愁到,佢地都係好似蚊咬咁。
同場既新三一一下大技可以扣比安一半血
呢隻好玩
玩撚過,有砲車
伍索,克羅那
冒險島 正!!
我都係因為鐘意鐵甲萬能俠先用
佢最勁果招唔係高係高熱火炎而係電鑽飛彈

第二次有閃光同神高可以唔駛出其他

講講下又想玩返
第一次既話,鐵甲萬能俠三招都可以換,前題係執到道具
鐵甲飛拳可以換成切割飛拳
飛彈可換成電鑽飛彈
光子力射線可換成高熱火焰(攻擊力同新三一招Shin Spark 一樣,但拎到都已經好後期)

新鐵甲萬能俠都可以換招
原子飛拳可換成旋轉飛拳
無記錯好似有great booster
Thunder break攻擊力得6,高熱火焰有10)

大技都係會受地型限制,運動性差,裝甲又唔厚,但大技又要去到中後期先有得用,鐵甲萬能俠仲要頭幾關唔識飛,咁多問題,咁我點解唔直接用三一隊
有隻搭lift 上上落落既橫向射人game
唔知叫咩 但好撚好玩
小學雞玩果陣聽到鐵甲萬能俠首bgm就狗衝冇諗咁多
果時霸住個屎坑一路回血一路等人過黎打已經覺得自己好醒
Penguin Land
成日整爛粒蛋

Elevator Action

成日貪快跳𨋢槽結果跌死
網球 個下啪聲
好正
係呢隻 好撚搞笑
用iphone有冇得玩gb/gba d game

呢隻未有人講
以前玩到好激動架
叫哂出黎
有一隻mario同佢既風格好似,又係可以變狸貓之類
唔知有冇巴打玩過

我得係是但一個抄人
switch好似會出重製
前排去日本買左部二手番黎玩
IOS係咪無機會玩番?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞