Gameboy 30週年,你懷念邊隻遺忘咗嘅game

1001 回覆
256 Like 4 Dislike
就係咁簡單?我當年爆好多次都唔覺有
好玩
不過ss 版正D
我打埋
放心冇第三關
陰陽大戰記
細個爆唔到機
插入前 係要 吹一吹先 起到機
再早d果隻幾經典 唔記得有無爆
但後來上網見人來來去去用一招屈曬所有boss 就好無引

另外恐龍戰隊 美戰 叮噹 入樽 全部都經典 但其實唔好玩

講起入樽
100合一必備 既籃球 tennis 保齡球都幾正
我記得雪霸,瑞華士,多魯基斯3,量產型nu gundam, 量產型新鐵甲萬能俠係好似咁拎。只要去到超A級,又做到聯賽全勝,盃賽全勝,爆機後,check email會有禮物收。

但真係好容易係有限制條件既盃賽失手
第二關其實同第一關有咩分別?
呢隻同上月球捉超夢夢一樣
聽人吹過 話過第二關要打隻機械人 定巨人
記得果陣部份 多合一帶 整左粒制係餅帶度 好似方便轉game用
以前有E帶好撚鳩,餅帶既頂冇左個凹位,搞到只係係game boy light之後既機種先玩到,係原始大機就玩唔到
On9 game
部機爆左就爆左
以前用gb玩
真係玩到步步為營
好記得細過借表哥部GAMEBOY玩過 又唔知玩乜鳩 自己射爆鷹跟住死撚左
有人提咗
屌,同人1樣
記唔記得什樣變殺牙人
都係打三頭龍,但傳送點多過第一關好多,開頭冇個大空地畀你玩
冇講機戰主角機
冇記錯係同N64連機
機戰A final boss部機都好似有得用,屈到hihi, 當年同同學玩PVP, 果堆隱藏機全部都係禁機黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞