Gameboy 30週年,你懷念邊隻遺忘咗嘅game

1001 回覆
256 Like 4 Dislike
所羅門俱樂部
條女打完尾2果關會離隊
咪出咗Pokémon Let's go 比卡超&伊貝囉
勁呀 ,你記到哂
真心覺得譯臨馬號仲型棍過叫利豪斯Jr
不過真係唔明浮浮炮會譯做風洞
惡魔城
你無經歷過唔怪得你,只可以講你生不逢時好可惜
以前反覆玩左幾次先發現,原來check敵方機師資料時如果見到佢係有精神既,果個角色其實係可以說得。
當知道呢樣野後見到東方不敗係無精神既,即刻
小雞模擬器?
打仗有兩個mode, 一個係唔洗用腦既simple mode, 純粹比將領既武力智力。正常mode就係平時既玩法,不過通常用武力高既武將佢單挑清場
嘩呢個真係唔知
BTW有一關成堆大佬,本來要撤退
跟住我用正樹招地圖炮屈回合打爆哂佢地
仲有D關中途出現的比安同埋愁都試唔到點打爆佢地,成日走佬
最難打果關應該係打死亡先鋒果關(巨靈神個大介係咁叫佢),果關勝利條件係走佬,不過可以全滅敵軍。不過敵方有好撚多Ace既機師,boss係F91既鐵面具既拉夫烈西亞,射程遠打得又痛,仲要隻隻ace都2回行動
打完哈曼落返地球果關,用戰艦吸傷引哂佢地係哂射之魔神既射程內,然後一發地圖炮清場(用埋幸運),可以一發幫正樹升到60幾70lv
識揀咩槍
知咩鬼鼠位就爆到
我都覺得好好玩
大個左之後上網睇返攻略先知原來用唔同既技能指令組合係會有特殊指令,比如順住出拳1,拳2,拳3
有昆霸
細個嗰陣摸好耐先知點玩
D bgm都好好聽
有中文先好
係名膠啲
但幾好玩

黑白畫面最有印象係依兩隻同黃版
本身有部湖水綠gbc 之後比老母扔咗
喊晒口求契媽出部gba
浮游炮=Funnal=ファンネル= fu a nn de nu
同風洞個音似掛

重有F91個偉士霸係V.S.B.R (Variable Speed Beam Rifle)

大個先知佢唔係好似口袋妖怪咁9譯
咩名
以前好似玩到一百關
浮游炮》風洞
浮浮飛翔炮》終極風洞
馬沙》 謝。安奈普
米加粒子炮》機械粒子炮
阿寶》安羅。李
V2出光之翼》光能飛行器
嘉美尤》卡謬
捷度》朱德
西布頓》西布克
木馬號》白色戰艦
拉卡馬號》太空神鷹
利豪斯jr》臨馬號
Cybuster》賽拔斯
Thunder break 》鐵鈴拳
Space Thunder》太空火箭炮
反重力射線》威力風暴
阿修羅男爵》雙面人

又唔可以話佢完全鳩譯既
勁呀 ,你記到哂
真心覺得譯臨馬號仲型棍過叫利豪斯Jr
不過真係唔明浮浮炮會譯做風洞
浮游炮=Funnal=ファンネル= fu a nn ne nu
同風洞個音似掛

重有F91個偉士霸係V.S.B.R (Variable Speed Beam Rifle)

大個先知佢唔係好似口袋妖怪咁9譯
以前第一次玩唔識玩,見到自己用阿寶既高達同座間翔既昆霸比大鐵牛打中真係屌左出聲

「大鐵牛既招都避唔到,痴撚線」
rockman world
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞