Gameboy 30週年,你懷念邊隻遺忘咗嘅game

1001 回覆
256 Like 4 Dislike
小魔星
淨係記得 乜乜小魔星...咁
記得啦,幻法小魔星
以前成日玩
上面大部份都玩過, 好懷念:
龍珠1, 2神作, 第2代係訓練船唔識set日文指令
幽遊白書2, 藏馬有秘技, 變妖狐
幽遊白書4有秘技, 無限珠出大技, 雷禪大技勁屈, 冇得擋
幽遊白書3神作
反斗劍神(劍勇傳說)有秘技, 一開波就chok最勁果粒珠出黎裝
俄羅斯方塊, 大部份買gameboy既第一隻game, 過高難度有音樂會, 打夠分有火箭發射
米奇老母1,2,3,4,5都玩過, 第2代最好玩, 唔知點解賓尼兔會有完全一樣既1, 2代
足球小將, 係咁輸儲lv, 仲有男兒當入樽都好好玩
Mario1未成功爆機, 第3代(Wario)神作, 每關完左有得賭錢, 最後間屋有幾大視乎你有幾多錢
洛克人好玩, 但好難玩, 只爆過4, 5代
聖鬥士係RPG, 有海皇篇, 細個好多game唔明日文都爆過機, 好神奇 (仲有鬼神降臨傳ONI, 谷食天地, 到而都唔明點解爆到機)
Volley Fire到而家覺得要爆機係惡夢
忍者龜, 第2代最後大佬可以行埋畫面最邊屈死佢, 完全打你唔到。到第3代打後開始玩大地圖, 未試過爆到機
所羅門俱樂部, 元祖快傑
呢隻唔知又有冇人記得?
蝙蝠俠
巴打你咁好記憶力
哇屌!呢幾隻真係d畫面出晒來
尤以96最好玩!
有冇人記得 點chok 狂八神 暴風 同兩個制出大招??
有冇人傾下?
格鬥Game梗係玩neo Geo pocket color

果陣有無人有買 放大鏡?
裝埋燈 夜晚被dau玩 傷眼一流
呢隻好玩戰棋,戰鬥時係action自己控制。

呢隻日文rpg,細個完全唔知玩咩,地圖行遠少少都俾怪打死。後來係一個山洞不停儲lv先去到其他城鎮。
原來一盒帶要幾舊水
廿幾年前既幾舊水
多謝爸爸媽媽
有 , 令到而家勁深近視
兩個制出大招?
開機入logo 之後連禁select唔知20定30下
之後select a/b就出到招
以前gameboy之後出左部gameboy light
screen自備發光功能
我打依隻大 玩到頭幾關speed run
我都成日玩到果關輸 果關係最後一關黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞