Samsung Galaxy S & Note 討論區 ( 47 )

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
WiFi direct係咪所有android system都支援?
再換過囉
長開nfc 唔覺有咩分別
上佢官網換?會幫手痴埋?
上CS講好似
用s9+經常坐西鐘拍唔到,坐巴士要拍2、3次先得,已經放棄用返實體卡算。
就係唔知有邊D信得過..
西錢有d閘機係廢d,實體都唔係成日得,除非拎張卡出黎
頂唔撚住 一陣上去貼TRISKIN
5舊水 但睇報告好似唔錯
T
Thales啲嘢係咁架啦
兆康站 20號機呀 垃撚圾
我又冇特登去望慳電膽喎依家喺望一陣個mon 眼就開始唔舒服,用了一星期玩手機時間降低左,之前冇諗過會咁,攪到我想轉8or or xr 算
你較幾光?
愈暗愈眨得勁
我係玩得耐先覺得眼攰
大約一半左右,我剛發現個oled saver app其實有冇用架?
港行又有更新
聽聞低過一半定3分2已經眨得好勁

未用過但上網睇好似都幾有用
可以一試
閃爍保護 App 很巧妙地先提高了螢幕的亮度,讓系統「以為」不需要進入 PWM 調光模式,先解決了頻閃問題。但夜裏亮度太高又不舒服,所以又關閉了一部分的像素點並加入黑色「濾鏡」,讓肉眼可見的亮度維持原來的舒適水平。

如果唔得真係要換lcd機啦 因為oled易睇壞眼係事實
唔好玩人
以前弱智果陣 覺得盞燈好靚就邊食飯邊望住盞燈
之後暈到想嘔咁際 成晚對眼望野都有個光印係到
靚 vs 壞眼
愛靚唔愛命是常識

咁樣算唔算
試下開防藍光 會睇得舒服啲
不過會上癮越開越勁
平時夜晚床上習慣較到最暗咁用手機,我初時都唔知咩事,之後改用自然mode加咪藍光濾鏡都唔得。oled 嗰mon 真係好靚,不過可能唔係人人受得住
你係暗既環境先用你岩先講果個app
上網睇話如果長用個app會幾食電同易有烙印
因為佢係將系統光度較最光 再用個app較暗
所以白天夠光既環境就冇需要用啦
而家用lcd mon嘅機幾乎絕跡咁滯
大陸嘅廠開始多咗俾用家揀類dc調光
希望其他廠都會跟進
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞