Samsung Galaxy S & Note 討論區 ( 47 )

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
係囉呢家pc界最頂級效能超出apple三叔d機3倍有多,如果真係又想當佢係平板又電腦,surface pro 6最低級個部都超4成
頂 咁on9既
依家錄音 關佐mon唔會照錄????
諗住錄上堂既音 點知依家聽番
中間成半粒鐘冇錄到聲
但個時間就keep住有錄
頂 我以前部s7就算個mon熄佐都照錄到聲
唔通依家錄音要keep住著mon
原來將錄音機擺佐入去優化電量果到
熄佐mon就唔會錄到聲
頂 一係就同我stop佐佢啦
你一直run我以為照錄到 點知係錄時間冇錄聲
可能你係電量個度開左使應用程式進入休眠,熄左佢
係呀
唉 冇諗到會咁
諗住聽番上堂有冇聽漏野都冇哂啦
因為我擺佐落去休眠果到
優化電量個功能真係非常之on9
經常自動幫你清app
thx
最on 9係你一定要等佢load完先會優化到
有時開mirror要熄慳電
就要 on 99咁等幾秒
見到上面講起指紋解鎖就有啲不吐不快
講真呢個指紋解鎖真係有啲玄
隻手指壓哂上去係好易解到,但有時使用上做唔到,可能用咗手指尖或者手指側邊,成功率就低咗。洗完手又係好多時都解唔到
登記指紋果時已經盡量登記多啲唔同角度。解鎖時亦都跟教學講輕力掂唔會死力禁
由 iPhone XS Max 轉過嚟 S10+,就係因為唔想用 Face ID,想搵返 Touch ID 快感,但暫時 S10+ 都係比唔到我。可以話成部 S10+ 最失望係呢樣嘢
試下轉第二款貼
之前用原裝貼我都成日失敗
但轉左水凝貼就好左好多
除左剛洗完手外基本上一次或兩次一定認到
想問有無巴打用過clearplex mon貼 張原廠膠貼已經勁花
大家咁話iPhone X轉會
最失望係指紋,其他都滿意
有冇更新
更新咗應該會好咗好多喎
更新左,手乾都係唔得
幾大力都無反應
啱呀,我自己覺得 S10+ 係外型、重量、屏幕設計同色水、相機同接收呢幾方面都係好過 XS Max,所以我都無返轉頭用返舊機

不過講系統我都係 prefer ios > android
有時去完廁所出嚟禁五六次都唔得真係屌喇星
我明你心情
我一開始用htc 10個sensor 係扁長方形 指尖係解唔到 要平放手指 但係速度勁快
之後轉左u11 plus個sensor 係大圓形 則邊 指尖 點放都解到 最爽真係呢部
到呢加s10 一開始真係用到好燥 放岩位仲要比力先解到 好彩近排更新左之後 手指就咁平放就解到 改善左好多 但係爽度比之前果2部真係差左好多
題外話 更新左之後手濕都解到鎖 不過要比啲力 都叫做好過之前濕左解唔到
衛訊水凝貼秒解
正常求其一張水凝貼都秒解
水凝貼真係咁堅?
因為之前又睇過有巴打講原廠 > 水凝,真係唔識分
原廠真係最正
手感超好 又唔痴指紋
可惜極易花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞