Samsung Galaxy S & Note 討論區 ( 47 )

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
有無人知個smart octopus優惠完左未
用3問過佢
佢話覺得係電話問題
佢話可能係部電話斷線之後唔識自己connect返
明明WhatsApp 無較休眠同最佳化,但msg 都會delay, 唔知WhatsApp 定s10+ 問題
android 9 default係咁,要去setting度將app set做唔優化
但都未至於慢到得返1/4掛,有無人有呢個charging pad 都一樣/無事
去旅行跌爆電話, claim保險出部s10, 請問邊度會多D配件送, 特別係殼同mon貼, 唔會上台因為無一張過既單
咩保險
Samsung push 有冇優化?
你有冇用case?
我發現呢個新嘅 fast charge 2.0 係有風扇直接吹風出嚟(個圓圈),應該要裸跑先最有效果

我自己用原裝皮殼,18分鐘由78%差到91%
有用送果個透明殼,但除過試左只要係28度室溫以上都係咁慢
你差既時候室溫點樣?無理由電池38度就cut 到咁慢掛,其實38度都好涼,佢45度先降就話姐
我諗samsung target 38度應該關體溫事
我部機都係38度降速
你會唔會係擺得唔夠正中?
對唔準都會影響速度/熱力
有冇andriod one ui 用家分享覺得點s8諗緊升唔升好
等埋s10早幾日國行出個個更新睇有冇fix埋
唔會啦,乜都試過,機都洗埋,睇黎夏天會無fast charge
全部有開
無優化到啊
有咩快充嘅無線車充啱s10?
10+ 有試過
開熄Flight mode都唔得, 要reboot
我覺得3問題多
旅遊保
其實之前有其他forum 都分析過類似問題
香港以外, 外國都有唔少類似情況
有無靚嘅股票App widget 推介?
巴打想問係邊間買
淨係搵到依間
【SpinFit耳塞套se846ie80入耳式硅胶套sf套耳机塞cp100Z/800/灰黄鹂铁三角威士顿索尼耳帽行货CP145】https://m.tb.cn/h.eYmZ0eS?sm=85b73f 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復|制这段描述¥fmYuYb0tXsA¥后到👉淘♂寳♀👈
s10有更新啦
原來bixby可以一次過熄曬所有alarm, 反而google now唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞