2019 Winning Post 9 集中討論區 2

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
A)活性因子出現條件
條件 效果
父、母持有相同因子 2(大蛋)
父、母父持有相同因子 1(小蛋)
父父、母父持有相同因子 1(小蛋)
父父父、父母父、母父父、母母父俱持有相同因子 2(大蛋)
父父父、父母父、母父父、母母父之中有三匹持有相同因子 1(小蛋)
父父父、父母父、母父父、母母父俱持有因子 1(小蛋)
父、父父、父父父、父父父父連續四代持有同樣因子 2(大蛋)
父、父父、父父父連續三代持有同樣因子 1(小蛋)
母、母父、母父父連續三代持有同樣因子 2(大蛋)
母、母父、母父父、母父父父連續四代持有同樣因子 1(小蛋)

B)鑽石(確定因子爆發)出現方式
條件 效果
效果總和為4以上 閃爍鑽石(大效果)
效果總和為2~3 隨機形成閃爍鑽石
效果總和為1 隨機形成鑽石

轉自wpstud
Snow Fairy兩彩抵買

請問拍賣度點轉睇英文名?
亞馬遜是唔是唔會夠成田白仁跑?
日本馬冇。要海外馬先得。但你買左或去左日本都係變日文名。要睇就設定,有一個咩咩英字就係
有馬個隻?

呢隻
鬥志5 贏3幾場應該搞得掂佢
頭先就係鬥志5星 12月場希望錦標輸4個身位 跑之前已經海外贏左場2歲g1
希望錦標未夠佢跑啦
起碼成長多幾場先有機
好 咁我唔駛專登避佢
我個save嘅大樹快車同神鷹都係開頭好威之後閉翳
騎師bug係咪一年只可bug一個?
Bug左個柴田政人,但想要岡部/武豐
其實係唔係高級符嘅馬譬如金符彩符都多數係好馬? 依家個倉得一隻馬 冇心水應該買咩
彩符九成好馬。金符就有時唔一定會好好成績。可能配種能力超卓
銀符馬已經好好用
當然睇埋名馬列傳再秤隻馬
有啲銀馬根本就g1級數
亦有彩符馬競賽壽命超短
收到
想襟用就揀遲or晚成
一定唔夠
三歲去跑香港盃再跑飛馬世界盃
12月d馬高質過8月?
唔達成三冠牝馬優先?
有名馬傳果d一定係好馬
冇果d通常配種會出史實好馬,競賽能力未必高
8月都有好嘢 係要擺多年先出得賽
12月揀完蟀 有位就再去牧場入貨
最大10隻新馬
牝馬三冠有獎勵 好似銀符定銅
有得達成就梗係拎多道符啦
長知識了 不過我諗要玩多一排先摸到咩叫配種 以前淨係ps1玩過銀頭馬 同機鋪馬機 所以完全唔識睇血統
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞