2019 Winning Post 9 集中討論區 2

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
玩ultimate玩到1999年 發現整玩自家馬同拍賣都夠屈。最緊要長期5鬥志。泥地銀牌馬必買。養左隻流星馬屈大樹快車。追住佢黎跑。佢重賞未win過. 重有就係一金府就買ワキア。可生無聲鈴鹿。配種又勁。去配danzig就ok
睇睇下都有3-4個50歲左右能力幾好A~S平均,不過一個都唔識 森村滿我識但無練佢
練馬師反而冇所謂 好易練
我有個 40 歲新仔 EEEEE
見始終要練定多個
比晒十隻新馬佢練
第一年已經升到 BBAAA
第二年就 SSSSS
比起騎師易練好多
5 鬥志 + 大舞台 + SP80+ = 無敵
Deep Impact 果年我有一隻
3 歲刷完個大舞台之後
Deep Impact 食足兩年塵
佢都算用得耐嘅
好少騎師騎到佢果個年紀
敵人黎
你哋有無用後藤浩輝?
現實中佢已經自殺過世
唔知係咪我錯覺
今集好似幾易生到sp75+
配合度B+2X爆發都生到
仲要係用初期買果d sp5x-60頭牝馬
我都覺今集好易配
由其第十年開始
叫做洗靚左第一代牝馬既血
已經好多時有 S 配 20+ 爆
再過多十年依家玩到 2012
個牧場已經全部 75SP 8-10 仔出
每年都有十隻以上 70+SP 既馬仔生到
加埋餵絆基本上每年都四五隻 80+SP 既入廄
比起上集真係易玩左好多
玩ps4 冇睇馬器。另外想問吓d速度s a b係幾多到。我c+都夠屈10場g1 .有冇人生過流星群既馬仔。
8。本集スピード數值對應的等級與前代有分別,每兩點為一級。詳情如下:

S+:80或以上
S:78~79
A+:76~77
A:74~75
B+:72~73
B:70~71
C+:68~69
C:66~67
D+:64~65
D:62~63
E+:60~61
E:58~59
F+:56~57
F:54~55
G(+):53或以下

今集大舞台比上集感覺上勁左
上集有時都仲要 SL 先得
今集大舞台 + 鬥志 5 真係理得你係馬王
種牡馬果句 係咩意思?
個評語好定唔好?
大舞台+根幹距離
開頭迫你二揀一買果隻馬咁勁,之後點捱返自己啲廢馬
再見(Sayonara)配合/神之手(サヨナラ配合)
該子系統在當地只剩下一匹種牡馬且年齡已達23歲
效果:精神力、健康、勝負根性上升及爆發力大幅上升
牧場長評語:この種牡馬の系統は、かなり廃れてきています。大切にしたいところです。
如果唔介意玩史實馬就儲符儲錢買史實馬就一定勁
唔係好似我咁淨玩架空既
用十年八年靠血脈活性化洗下七圍
捱到第二代牝馬果陣開始已經變得易玩
我都係堅持用架空馬玩
上集買初期冇符得5x牝馬第一年生出黎得幾隻sp6x
今集一生就幾年sp7x
易玩好多
頂post埋資料網都唔自己上去睇下
上集直頭係 SP75 子出10 都未必長期出到好野
要穩定地勁就要搞迴圈果 D
但自己懶加唔鍾意太系統化
鍾意咩都配下順其自然咁玩所以進度好慢
今集真係易出左好多 基本上 S + 2x 爆已經好易生 7x
就算唔夠高都仲可以餵絆加 SP
依家一年十二個月三十六個絆都係用黎餵 SP
無時間去搵新騎師
我又係冇用心去研究迴圈
2018淨係用白毛鑑+稻妻/真稻妻

btw Ching跑完葉森打吡之後 跑英皇錦標之前會唔會放草
之前挑戰過歐洲三冠+日本三冠失敗咗
放2週

最難係菊花賞同天皇賞連鬥
之前凱旋門都未回氣

所以要用練馬師減疲勞command
到有馬就用當週追切

呢年我仲拎埋最優秀生產者
玩架空馬正
玩配種,搞咁耐可能都係SP高得2-3
其實直接強強配已經得
我上面都貼左,(Danehill 女 x Sunday Silence仔) 生既女,配Gleneagles, 已經胎胎7X
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞