[還我何俊謙一個清白]李傲然曾在網台指摘本人「害死理大學生會」。然而,林穎恒則不認為自己受其他同學連累

888 回覆
52 Like 187 Dislike
「民主牆事件」使學生出現內部矛盾,其中被罰社會服務令的學生校董李傲然,曾在網台指摘被除開學籍永不取錄的何俊謙「害死理大學生會」。然而,林穎恒則不認為自己被罰,是受其他同學連累之故。

同時間,林穎恒亦無意怪責何俊謙,因為他相信對方當天行動,出於良好動機:「他真的覺得學校在這事件中很不公道,要去發聲。」

「我覺得因為他(何俊謙)純粹提供了藉口,讓學校施以重罰。」

http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20190408/663007
班戇鳩只會𢴇住仇狗集節目話你連累佢地,鄧你唔抵!
你有咩清白好還呀
出於好心還好心

壞事還壞事

好似無衝突
有咩清白?
一個受害者既指責幾時會變invalid?
人地都講你俾晒藉口人做你地
當日鬧學生會左膠係仇斯達
今日話我衝連累他人都係仇斯達
佢講晒
到時又話鳩做
縮喺個網台入面做鍵盤戰士就最舒服
有講錯咩?
話佢投共未
等咗咁耐,等到有條友講句客套說話,終於肯開post回應下 早排冇咗關蛇出黎攪笑真係好悶
佢好撚狗
係大灣駒個節目將責任推晒去你身上
咁你真係累街坊喎

事實就係咁
佢都有份鬧教授
唔明有咩資格話我
關sir 會唔會打上大灣駒度澄清
唔會,唔想幫佢拎view
佢都咁多中國人撐佢啦
使乜我呢個香港人撐
語言藝術
喂,你有冇傾過架?你而家又開post,會唔會又陷人入兩難啊?你上次賤到上D100做節目喎,你係咪政治知慧不足?
幫人拎view
定怕上到去口窒窒俾人串到一棟都冇呀?
打上去做乜?
印象中,大灣駒之前搞Keyvin Wong王俊杰個陣,都試過話因為佢先累到馮敬恩要坐監

成日挑撥離間,呢條友真係賤到無倫
不如你講吓點解唔上得D100?
仇斯達請賣港馮檢基又得?
本身對呢單野都已經無乜興趣,但見你咁title咁爆,之前有聽開李傲然,今次難得認真地咁睇左段片

「他(何俊謙)遭受既情況比我更嚴重,我唔會怪佢,我覺得因為他純粹提供了藉口讓學校施以重罰,主因係學校,而非抗爭者」

林穎恒既態度就係覺得關SIR造就個理由/借口俾校方施以重罰,但自己係策劃者,想將責任攬晒上身,唔歸咎他人

李傲然就係:本身無諗過咁激,關SIR將事件激化,造就個理由/借口俾校方施以重罰,累死理大學生會,累埋我

林穎恒唔怪你,李傲然就怪你。怪唔怪你其實由頭到尾都係主觀判斷
關SIR其實你想要D咩清白??清白與否應該係要涉及客觀事實,而非某幾個人的主觀判斷
關蛇又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞