[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母4

1001 回覆
47 Like 7 Dislike
咁你因你自己經驗姐,個個唔同,大把人用岩護膚品,作息正常,飲食清淡都照爆

暗瘡都係病黎。有病睇醫生食藥幾咁正常,我都食過抗生素,好得慢又易覆發,有抗藥性,d人唔係頂唔順都唔會食a酸睇醫生,個個比咁多錢好開心咩真係

無人叫你間唔中生一兩粒就食a酸,食得a酸既人都係抗痘抗到心灰意冷先食,仲唔食a酸,之後留晒凹凸洞仲難搞啦
[member]你嗰個咩醫生
有冇人一日兩次a酸
係一次個食兩粒 定早一粒晚一粒咁食
我一次過
我當時情況係睇過醫生
而醫生亦都建議我食藥
只係我覺得副作用太大有一定危險性
加上嗰個醫生態度實在太串
我最後決定唔再去睇佢
而之後食嗰隻藥其實睇醫生前已經有人介紹
不過個人覺得是藥三分險
所以我一直無試係睇完醫生先決定試
諗住食過唔得再算
咁可能係我好彩
食左無耐情況已經有改善
再加埋我用返啲低刺激性純保濕嘅護膚品
到而家已經停左藥3到4年
就算keep住夜訓同食煎炸嘢都無復發
係之前留左啲印 不過都慢慢有改善
算好在無擠到洞
我食60mg,塊面本身好乾,但一嚟m塊面就好滑同時又生左幾粒暗瘡。不過樓主就好,退左好多印
我有o牌20mg 50粒 有興趣搵我
https://t.me/sheung222
巴打睇完報告下好嗎
呢間近我 唔想出到中環睇
我都唔知點解會退咁多 d人話我白底 退完先知 因為我以前印多以為自己曬黑
咁係你好彩,個個人體質唔同,有人食完a酸斷尾,有人都會返發,我就係食緊第二次,唔係去到最尾無辦法都唔想食再a酸,鬼唔知a酸副作用大對身體唔好咩
食咁重mg幾多kg ,食幾耐?
我都認住轉去睇長沙灣陳醫生
但上網間野係咁比人數臭診所既姑娘
又話打半個鍾電話都無人聽
同埋好似好難book?
我都留名等報告
加油樓主進度好好
食左4個半月自己計下數先發現
total食得4000幾mg
跟體重既 而家食左50%進度
知唔知如果中間斷左係咪重新計過
應該唔係啦 我估計total總數就得
不過我好似都停左1-2日唔記得覆診拎藥
我之前睇第一次要8點去排隊
所以打電話book之後日子係唔work?
直接朝早去排?
直接去排好啲,因為8點幾已經7,8個人排緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞