[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母4

1001 回覆
47 Like 7 Dislike

若要暗瘡好,咪撚信老母

暗瘡存在左7年
-試過曬好多唔同既產品(DIY,貴野)=
-美容院-針清=
-中醫
點解樓主都成7年暗瘡,仲唔睇醫生正視問題?
-因為老母堅稱食A酸會令皮膚變薄
若要暗瘡好方法
-1.唔好聽老母講
-2.睇醫生,食A酸
-重中之重切記頭2點
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
特別鳴謝
-乞嚏大魔王:https://lihkg.com/thread/976541/page/1 更詳細資料可以問問佢
-https://lihkg.com/thread/972425/page/1 所有巴打絲打
未治療既臉

仲有5日就一個月既臉

第一次睇醫生18/1/2019,開一星期抗生素加抽血加暗瘡藥膏 食完第一次無再生白頭

第二次睇醫生25/1/2019 抽血報告好好,無問題,開2星期抗生素加2星期20MG A酸
直到我食30前都唔覺有咩副作用

第三次睇醫生8/2/2019 食30mg A酸加食多2星期既抗生素就唔再食抗生素,隻眼開始乾,個嘴都係 下次番去覆前2日會去抽血,如果無問題就會3個月先抽一次

第四次睇醫生 1/3/2019 食40Mg 4個星期 唔洗抽血

第五次睇醫生 29/3/2019 食40keep住 但5星期因爲有個Easter holiday 祝大家復活節快樂 塊臉快好番

記得咪撚信老母,樓主隻牙琴日睇完牙醫,情況好差又係因為信老母出事

呢排成日趕住出門唔得閒影 聽日起影番
巴打可唔可以影個驗血報告黎睇睇?
幹到仆街
你會後悔
LM
睇黎未到爆發期加油
食左一個月已經爆緊 幾時爆完呀 唔想見人
加油
打打卡先 食左一個月 見完第二次醫生 依舊o牌20mg 停左抗生素 希望唔好再爆
第1個月之後-第五個月前都會爆準備日日帶口罩心理質素強d可以唔洗ge
已經免疫到比人串生花柳生上面都無乜反應
我記得果陣係爆到誇過平時好多一邊面3-4粒石頭
So far未有爆發期 可能比抗生素撳住左 好驚一停抗生素就黎料
我photos有但係呢到禁上傳個陣無
唔乾bor我
問下醫生點解決
加油
唔會 prophylactics 做得好 多數無
新post lm
樓主塊面好咗好多
屌而家塊面有四粒石頭瘡 幾時先謝啊屌
暗瘡又冇出。一出就幾粒石頭 好無助
睇左兩次dr.ku,樓主你咁樣覆診啲錢都幾甘下wo,dr.ku 都係講番你要注意啲咩,老實講無咩用啲藥緊要過佢,得第一二次見醫生有用,其他次次覆診都要硬食1000,,我第二次已經叫佢直接開4星期20mg 比我,抽埋血一次過覆埋診
食A酸會唔會頭痛同想嘔?
但我食左個幾月係呢2日先係咁
我覺得其實一定會因為佢要爆晒你底層d污糟野出黎我果陣食住抗生素都爆不過最辛苦都係個咀唇乾到仆街一甩左d潤唇膏又要補番
咁我算好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞