[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母4

1001 回覆
47 Like 7 Dislike
8個月都係20mg? 有無加過? 同埋你本身係唔係好嚴重?期間有無驗血?想問清楚啲,睇下依位醫生掂唔掂
唉仆街岩先睇完,程序同之前巴打一模一樣,幾分鐘都唔洗。
多d咩
我食咗半年20mg 上個月覺得自己可以慢慢減劇量就叫方醫生開10mg比我 (我話要10mg佢都照開 無睇過我塊面)
我本身唔嚴重架 唔係囊腫型嗰隻 所以都好得好快
期間出去驗過一次血
我想問健匯皮膚專科有無把打睇過or有無效
其實我自己上網睇下都係一二級到 有少少連環發炎
係我啲面油多到離晒譜 又好似開始想爆爆地咁 先想食a酸一了百了
佢都係一開始畀你食20mg先? 如果叫佢一開始就畀30mg得唔得
一開頭係比20mg呀 20mg應該係合理劇量
你要問下佢30mg得唔得 但通常都係試咗20mg先再慢慢疊加上去
同埋如果你想收面油 正常嚟講20mg都可以抽到你乾哂
今日覆診醫生都係叫我keep住20mg就得
問咗啲石頭瘡點處理
醫生表示只可以等佢有濃/自己消失
之前面上面嗰幾粒差唔多兩個月先好翻。而家紅左一達
好驚喜今次覆診先1100
點樣驚喜法 診金都會浮動?
幫你推
唔想再睇醫生好左 有呢個衝動但怕復發 都係照畀錢算
唔係因爲之前第一次睇要1680
今日以為又要大出血。點知覆診平啲
遲啲諗住穩定左,自己買藥食,唔知行唔行得通
我都諗過食到半年至9個月
如果好得7788 既自己去藥房買10mg/day咁食
而家每個月比3000幾銀食真係好大負擔
好少藥房會有10mg
知唔知邊間藥房有?搵唔到嘅上網買點睇?
幾年前食過 停左之後有一排腮位狂出石頭瘡
家陣又無咩 但係近耳仔d邊邊位有時會生
其他位就間唔中一粒咁 皮膚仲係好油
諗緊食唔食好
睇過台灣陳皮醫師個facebook話大劑量會抑壓皮脂腺 個時間足夠長就算停左 皮脂分泌都會少過之前 有無人試過?
https://m.facebook.com/ezskin/posts/1242411702437109
食滿target dosage之後好驚好快復發
有冇可能每日食10 mg咁一路食落去?
屌 一轉季爆撚晒瘡 本身都多印 仲要黎多幾粒瘡 仆街想死了
樓主好番好多wor
再出先低劑量食法
無咁易死 食緊藥定食完
都係,醫生話clear曬 黎緊真係去裸藥 送診金
冇食過 之前有一排生一粒退一粒 但係留左印 瘡唔多印多
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞