[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母4

1001 回覆
47 Like 7 Dislike
食左差唔多兩個月 基本上收得七七八八 但有粒石頭瘡死都唔收 好頑強 同埋啲印好西利 有無方法解決 去印mask用唔用得
試下食維他命C 退印會退得快D
石頭瘡太深 吱唔到
啱啱開始第五個月 無哂暗瘡好smooth 但成面紅印 每日食橙+奇異果都未有改善 每日淨係用醫生開去印膏頂住
我咁岩下星期就得 因為我閒日 都無乜問題
決心去睇醫生 但負擔唔到顧醫生嘅價錢
所以諗住去睇方醫生
有冇師兄知道或者睇緊佢
想知佢依加診金幾多同會唔會驗血 或者會唔會畀埋其他藥膏咁
有大概爬過下文 但都想知道比較詳細少少
藍田 姓林 家庭醫生
樓主 求問
Q.1 食a酸期間甩頭髮甩到明顯稀疏左有咩方法改善?
Q.2 a酸同保康絲可一齊服食嗎?
感謝
只要你睇佢係開a酸 就唔使收診金 淨係收a酸錢 唔關學唔學生事
佢20mg o牌30日$1600 包抗生素,食完啲抗生素就可以淨係食a酸$1500
唔會驗血
佢會比潤唇膏你 我覺得好撚好用 出面買都無咁好用
Book 左佢聽日睇,貪佢夠快同算平想問第一次睇有咩要注意或者要問?
無咩要注意 直接同佢講想食a酸就得
準備好啲問題 但唔好expect佢會好詳細答你
每年到左3-4月,我就會生暗瘡成臉都係,爆30幾粒。
我走左去睇皮膚科醫生,
佢話我要食A酸就要40mg,食夠4-6個月,
1個月原廠藥就收3200蚊,平d既就收2800蚊,
呢個價錢算唔算貴?
聽日覆診幫你問
我睇出名貴 40mg 4 weeks 連診金1000先3760 2760
上面有人話MK陳 30mg 2 weeks 收2700
食到40mg 其實都預左收得貴?
係我第一頁有單有盛
佢原廠r牌一定貴過你醫生開既O牌,40mg R牌個價同我差不多
我都有過
一定要用針吉爆放啲血出黎
個醫生同我講原廠
咁個價唔太貴,同我差不多。我都係食原廠40mg per month
大家好 我都係岩岩開始食 宜家食左第一個禮拜
我比較重 醫生比左30mg 想問大家一個禮拜後有咩反應?

我覺得一開始係頭髮乾爽左先 跟住嘴角起皮 但埋好易身痕 同埋瘡瘡好似嚴重 你地你斯咪都係咁樣架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞