[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母4

1001 回覆
47 Like 7 Dislike
[member]我都係A酸過來人,一年前已經冇再生已經係咁爆瘡,兩邊面+額頭+下爬全方位咁生)18歲完左dse開始食A酸,食左半年多d冇再生,但d印成年都唔退[member]

有咩藥膏/護膚品有呢隻成份而又容易買到 同埋唔知係咪爆瘡爆得太耐,塊面咁耐以來又搽過太多唔同野,而家好易敏感,之前搽過kiehl’s隻去印修護霜,只係得1.5%水楊酸同維他命B3,點知一搽成塊面就好紅同埋‘拿’,已經淨係夜晚搽冇曬太陽,我上網search過水楊酸已經算係比較溫和嘅酸,搞到依家都唔敢試果酸嗰啲
食緊a酸唔搽得乜酸乜酸 醫生講到明
巴絲仲有冇平價A酸買
今次復發左 唔想再比咁多錢睇醫生 上面位巴打我TG左
巴打個陣食左幾耐先復發?
跟體重?
想問下大家 如果食夠體重個總數
每日食10 20/30都冇所謂? 只要跟體重食
兩年左右
70KG
你食邊隻避孕藥?
暗瘡有冇好到?
唔係 因為時間都有影響 上個po定呢個po有絲打托我覆診個陣問醫生
就咁睇你有部分印係色素沉澱既印,但有洞既位置可能係因為正常皮膚同凹洞既陰影而造成覺得d印唔會退,如果你頂唔順,去搵有做美容既醫生問下
你有冇搽啲咩去印
召喚樓主

你下次覆診開始淨係囉藥?

唔駛診金?
之前去睇皮膚科醫生 叫佢開a酸比我 佢話我有濕疹 唔食得a酸 想問係咪真? 呢家食緊隔離po隻退敏快同xyzal 真係好想醫好暗瘡 搞咗我4年啦...
我有o牌20mg 30粒 可以出售
https://t.me/sheung222
點解唔打laser
巴打咁高調
我食低劑量10mg/day, 食左5個月左右。最近覺得好乾,尤其係額頭同髮線果個位。乾到痕有冇咩野可以搽下?
同埋d 紅印又係一直唔退,有冇好藥膏推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞