[爛臉]A酸日記-若要暗瘡好,咪撚信老母4

1001 回覆
47 Like 7 Dislike
試過唔記得食一日

想問巴打係咪都係食呢個包裝 之前睇醫生既包裝係錫紙包裝 想問下有咩唔同?
完全唔一樣,覺得係第個國家既,唔係香港行貨

利申:食醫生開既正廠
巴打係藥房買?
係 你食左幾耐 有冇效
我今日先第一日食 所以先上黎問 巴打覺得點?
土耳其製 好似
還好 除左嘴冇乜副作用 食左兩個月
返星期一至五朝9晚6既人可以睇邊位醫生
我個醫生你唔怕等咪星期6
嘴無乜副作用係咪表示隻藥唔夠勁
食緊A酸係咪唔好用洗臉野用清水洗臉
見過有人話令到塊臉太乾唔好
求解答
其實乾唔係問題 因為你會搽野 我用阿勒坡手工番簡洗臉
一至五難啲,好似好多醫生都收好早
我都係公司有得唔駛攞假去睇醫生先可以一陣下午去睇
12月開始不尋常地勁爆瘡(以往最多幾粒而且一個禮拜內會自己退),爆到而加都未斷
睇左幾個醫生,第三個先比藥我食
4月開始食抗生素 tetralysal 300mg 每日一粒,而加食到第八個禮拜先開始有曙光,
叫做退左一半 但仲係唔想照鏡
其實一直都有keep住搽暗瘡膏 (benzoyl & ketrel),但d暗瘡都係好頑強 平完又生
而加個醫生唔肯開A酸我食,我下個禮拜唔知返唔返去覆診好,佢開嘅抗生素又唔係完全唔work嘅,但見好多人都話食A酸之後都好少再復發,心郁郁想試第二個醫生
利申:生活同飲食習慣都好健康(但唔知點解荷爾蒙失調)
荷爾蒙失調唔係應該食避孕丸咩?
平日lunch後食a酸 今日唔記得帶藥番工
係要夜晚補食番定聽日lunch後再食
點解唔開你肝有事?
佢話荷爾蒙藥要經期黎時食先work..我d經期好唔準 試過10個月冇黎(唔係有左)
同埋我屋企人有患過乳癌 食會有風險喎
佢覺得我有抑鬱/焦慮症
其實我爛面先抑鬱咋嘛
其實食緊A酸個陣,會唔會都有平完有起/呢粒謝左隔離又生一粒嘅情況?係咪正常過程黎?我而加食抗生素就係咁,但新出嘅瘡都比之前快謝左嘅...
你唔好係佢面前嗡嗡多點點點嗡擔心咪得
轉醫生 多數醫生拖番你一個半個月先肯開a酸比你
屌 食左半年a酸 停藥2星期後開始反彈 生左幾粒細細地既暗瘡 好撚驚

利申 今次第2次食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞