絲打們點整指甲?咩款?(5)

1001 回覆
45 Like 20 Dislike
就咁去做基本修甲護理單色 之後都要keep住做?
係喎眼見灰色同粉色個隻都有
甲型幾靚
但係咪角度問題 中指個形有點扇
唔太明你想問咩
正常美甲店有3款
1.深層修手(剪死皮 拋光) + o.p.i.指甲油單色一次
2.soak off gel
3.hard gel
至於2同3個分別喺邊 去返第1頁睇

你個單色係指乜嘢單色先?
從來未整過 想試下整
多謝兩位絲既解答
一陣就磨走佢
多謝絲打feedback 可以下次試吓
九龍你想邊到?咩價位?
幾好睇 邊間呀??
近睇都幾明顯
無諗過BMN整都會咁
最好綠線 深水埗個d 都ok 唔想整太貴喇個個月都整 有無300樓下既好推薦
邊個整
其實係keep住架啦 整慣咗就會不停去換款
出面主流係整hard gel嘅 厚啲實啲 加上本身好多甲床唔靚嘅會做hard嚟矯
Soak off你當係keep得耐少少嘅指甲油 比較透薄 如果你想再問清楚下可以放你而加隻手上嚟俾啲意見你
Btw揀好甲鋪都可以上嚟問下呢度好多鋪都有絲整過 好似上面嘅m&m絲好彩做之前上嚟問下問閘住咗佢減少財物損失
個款好睇 啲線都畫得唔錯 不過個藍色好冬天
終於搵到個好嘅日式美甲師 唔係打手 因為我之前係其他舖比人整到啲甲薄到紅哂 拆甲都好痛 之後朋友介紹下搵左呢個美甲師整 真心覺得用料好 手工好 服務好 所以想分享比大家 唯一缺點就係佢真係好遠 地點唔方便

美甲師ig: lbd_naixxxxft

以下款式價錢大概5xx

第一次啲甲傷哂薄過紙咁去搵佢整 同養返好啲甲

第二次幫我養返好啲甲整嘅乾花

指甲好返哂 今日去整嘅貝殼 凹凸貝殼紋都唔會好厚 係好容易接受嘅厚度

大部分日本甲油 亦有其他甲油選擇

只做soft gel 但堅固度可以比得上hard gel 因為會幫甲加固所以我之前冇時間去整 都捱到2個月冇穿冇爛

美甲師有日本證書 同埋定期去日本台灣進修考試
有睇過佢啲作品

幾靚 不過遠咗啲
我都有留意開 但location唔就腳 價錢又唔平
而家自己整多
係啊 好唔就腳 如果係荃灣住有小巴入去都ok 但係其他地方去真係超級唔方便

不過我聽佢講話以前有試過日租觀塘嘅studio 幫幾個客做嘅 唔知依家仲有冇
關你事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞