絲打們點整指甲?咩款?(5)

1001 回覆
45 Like 20 Dislike
係啊
我都想試呢間
但覺得好遠 我係觀塘出發
飛甲情況
你第1次整?
正常拆完先磨 有hard gel頂住無咁易feel到痛
我有試過幫人修飛甲要超級輕力 因為佢甲床黏嘅位同指甲好少 通常痛嘅位置喺指尖
整hard gel啦 靠外力壓返啲指甲貼甲床 如果keep到嘅等佢生長啲先換 等啲gel甲壓返條游離線出嚟
擺明係新手
我之前爛甲 就係側面睇個型同絲打一樣修到咁
問過朋友因為佢地想慳功夫
佢地用磨拆甲嘅時候 會拆淨尾嗰啲唔拆舊gel
諗住直接剪 咁樣佢就可以懶
但咁樣會做成接近尾個位越磨越薄

借圖+感謝絲打圖片

老老豆豆 新手同個客收over$300
唔好玩啦 人地真正專業個啲收多過300無碇企啦
唔係唔鼓勵新手變老手
唔該睇下自己有幾多斤量

講起嬲嬲地 貼返今個月做個舊垃圾先

累到我要休養幾個月 仲要磨薄哂
綜合一下先 幫下樓主
nlxb xail 隱藏式收費+sell美甲以外的服務
Simplxnaix 鋪底gel手工差 但收超過300 + 好快飛邊
頂層個間
差d去左s字頭 好彩睇到絲打comment
佢係用咩gel架?
同問
延長都搞成咁 睇嚟佢都唔係好識延長
Btw 唔計延長都係$250
都合理的 以新手角度
因為你個款 做得靚的店 可收300 未計延長
有勞其他高手留言指教
Bmn 新人整3個星期隻甲就起邊
我都係 見我去開個間就加價
本身已經唔係平架啦
新手黎緊想整第一次甲
之前返醫院無得整同留長
想整soft gel, 絲打們通常係咪留長dd先去整好d?
心急想快d整, 但短甲又好似真係77地

今日第一次gel 成果算幾滿意
有啲銀色一支支嘅 但睇唔到名底同面嘅都唔知但見有其他鋪都有用 好大樽白色扭蓋
幾錢
台灣真係好多手工好嘅美甲師 睇ig都覺得靚

今朝發現咗個post 靚甲型嘅注意
1、2、5都值得留意下
其實三星期差唔多
Soak gel hold到2-3星期
Hard gel就3-4星期
3個禮拜左右都睇定要換咩款啦
不過有起邊都正常
我整10次大概會有2、3次都3星期起邊 都算普遍
如果唔係一星期內起邊嘅其實都算ok啦 因為日常總會有耗損
係咪成罐白色 個蓋圓圓地
中間label 有少少粉紅色 又有少少藍色?
有啲款係只襯短甲 如果唔想留太長 你上網搵下短甲款其實都好多 無話7唔7 唔同甲型整唔同款有唔同感覺睇你自己鍾意開嗰啲款係襯咩甲型不過留長啲方便甲師幫你修甲型 呢個重要啲haha

整soak定hard其實係根據你指甲情況
而唔係啲人成日話中意薄定厚
Hard gel多數塑形、矯正、延長(適合 軟甲 飛甲 甲床短人士 硬啲避免反甲)不過hard gel記得要睇佢有無做齊懶人包所講嘅要求 特別係high point 如果無嘅話其實塑唔到形
Soak gel就當佢係持久度高嘅甲油 唔會好改善到指甲本身有嘅問題

??????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞