絲打們點整指甲?咩款?(5)

1001 回覆
45 Like 20 Dislike
我早幾日在觀塘換了甲
因為以前做開那位甲師不做了 試另一間
點知
未夠一個星期爛咗
好嬲
晏少少打埋分享

利申:連登新手 勿插
[img]https://na.cx/i/0KjFapb.png[/img]
對唔住 唔識貼圖 自膠
名?$$
咁耐以嚟都無聽過有人整完觀塘嘅鋪係推介
下下都衰
其實觀塘都有好鋪呀 之前做開個間係ok呀
小妹住觀塘 返工都是觀塘 咁未落去樓下做
唔洗出旺角尖沙咀 好遠呀
我是做soft gel 但佢做到超級無敵薄 好似QQ甲咁款
其實只係做轉印 貼裝飾 已經好簡單 都搞成咁
就在今早在公司執文件 成塊gel飛咗出嚟

間店在駱駝X的 名不開了 N字頭
因為抱住嘗試心態上去
佢IG好強調自己用靚料 日韓美品牌
點知上到去間嘢 亂七八糟
佢有兩位美甲師的 我好唔好彩幫我整個位是part time 因為book個時 任選 都選了個咁樣
心諗中大伏

好啦開始整 本身舊甲都正常手工
之前做開的都不會磨盡 總會磨淨少少gel留底
但係今次條友同我清舊甲時磨到落真甲
清到指甲勁薄
佢一路拆甲仲話上手做咁厚soft gel 拆死人咩

之後 剪指甲cut短 修形 整到塊甲一岩一忽 不齊邊
跟手 推甘皮 超暴力 痛到九彩

佢用的料 真係美日韓的 係靚料的
可惜 上gel次序又亂 都唔知佢係度做乜
好啦 面gel都上埋了 最後修形 我頂佢個肺
十隻手指修方甲 有一隻手指修錯形 修咗圓甲
心諗咩事

我叫佢執執佢 佢黑曬面
執極都執唔到 因為已經好貼肉了

仲要臨整完之前十分鐘 佢下一個客到咗店
我諗幫我整甲那位甲師 應該超時了
所以臨尾好多程序都勁快勁趕

前前後後我隻手比佢整了兩小時 收費$298
我之前做那間 在觀塘 都是$320 但好好手勢

下個月會試第二間 希望在明天
唔quote
建議你開名好啲 最多個名入面一兩個字用x代替 因為你貼得出黎都唔想再有人中伏架嘛btw洗唔洗俾啲甲抖下先 磨薄左再試新野好似有啲危險喎
Nail*t_**

我都諗緊直接磨走佢 拆甲
好驚好似之前有位C打發霉
因為我而家個甲包邊都包得唔太好

多謝絲打提點
荃灣人留名
之前幫襯過一間城市中心對面 叫做溋
點知無耐就轉咗兩次手
我第一次整甲就比人呃,店名係nailxoxo,喺觀塘,見有人介紹同就生日就上咗去整
一坐底見佢用啲指甲油、uv燈、延長指甲嘅膠啲quality同包裝都怪怪地,返到屋企一search,果然係淘寶嘢 仲要係第一頁已經出現咗
手工都奇差似小學生美勞作品,ig啲followers都唔知係咪買嘅

理想

現實

佢報價510,新客收410,屌200都比多佢
好唔好搵人再整過

仲要有兩隻手指都係咁樣一撻撻

勁誇張
咁都夠膽收人四舊水
下 係咪用開水晶雕公仔嗰間?
我有睇開佢雕啲公仔 好特別
但呢個價整到你個款咁唔係好掂
有少少懷疑佢係未搞清楚個款係點就交貨俾你
完全唔係嗰回事 10%都達唔到
不過你啲甲好細粒 整得唔靚都好正常 要拉直返個甲床先得
謝謝大大聲絲分享 真係越簡單越睇到佢功力

新開始做甲係會肉酸少少
整整下個形同甲床 會生返靚
我本身都似樓上絲打咁 勁闊甲
之前修下整下就整返靚了個形

同埋見上面絲打隻中指 透底甲嘅
照計理想圖個款要落色gel
佢係未落唔到去邊
不過可能我角度問題 睇錯+眼殘 sorry 勿屌
好似係畫公仔出名?我唔知
佢用淘寶料嘅話畫到幾靚都冇用

知道 睇嚟要去第二間好嘅keep住整
我唔知邊係透底甲,淨係知而家好肉酸
回帶
之前上面有位絲打話發霉個間yaxxxxx.nail
佢早係2018年年尾個時 好似同另一間觀塘甲店隔空嘈交
兩間都係尖沙咀價錢 花園街質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞