絲打們點整指甲?咩款?(5)

1001 回覆
45 Like 20 Dislike
手係人嘅第2塊臉 指甲都影響成隻手嘅觀感
想改善咬甲?想試第二間鋪?想知邊間黑店?想知邊間畫公仔最靚?想知邊間求其?想知邊間甲型修得好?想知第1次整甲咩都唔識會唔會俾人呃?想知邊間環境好唔好?想自己整又唔知點開始好?LM呢個post學嘢啦

正常hard gel step:1.推死皮 用鉸剪剪死皮 用鉗蚊埋少少皮屑(有啲鋪頭要加錢先做) 2.卸甲+cut短(最好用鋼礸磨走舊gel 再用砂鑽打磨) 3.修甲型(圓/方) 4.乾燥劑+base+鋪gel 5.磨high point出嚟 6.再修多次甲型 7.上色 8.上top(透明/磨沙) 9.再修一修甲型

.Gel鋪得厚時照燈有少少痛是正常的 唔使擔心 可以拎返隻手出嚟抖一抖再照 唔會影響 唔使死忍
.千奇唔好掂未整完嘅甲 掂咗黏到油脂上去 gel持久度會下降
.正常一個月換一次 gel可keep4-6星期 渣啲嘅2-3星期就byebye
.咬甲的確可以靠整gel甲來改善
.呢度post圖係會負評多過正評 唔緊要 自己整完開心就得 隻手係你嘅
.high point真係好重要 唔好以為只係漲啲睇落去靚啲 其實high point嘅作用係等你指甲生長咗唔得閒去換都無咁易斷 但出面好多間都無整
.咬甲的要記住 你係要養甲床 唔係留長指甲
.記得每天勤搽hand cream。先搽cream狀 再搽膏狀 保濕又鎖水

終極黑店:鑽石山荷里活nail palace!黑店必須開全名 絲打記得唔好去 就咁上網打佢個名都搵到好多差評
詳情睇返post3 #302 #303 #700
最大反差:milkynail9X 實物與圖片不符 hold得唔耐 2-3星期已爛 卸甲不乾淨
整出嚟最醜樣的:heynailhk 單色都好厚 無咩顏色揀 甲型肉酸 得個平字
態度最閪:y.nail.hX
流水式作業:littleangel.naiX 嫌客麻煩 上色、甲型不平均 每個step由不同人負責 態度惡劣 靠打手打好評 衛生環境差
成日公審客:hmn_naiX
搵kol宣傳但永遠整客隻手都好肉酸+唔俾揀師傅由學師輪流整:misspinknaiX

好的不說了 以免變打手postLM追post會有絲打推薦好店
Q: 點解我整完甲 一星期就崩?
A: 從來唔會有人崩甲係因為一件事就爛 點解個個都係一至兩個星期先爛 仲要係一片一片咁剝落 因為包邊包得唔好 或者油得太貼邊 日常生活掂水慢慢喺隙滲水滲入去而爛 一定係整甲嗰個人手工唔好 無包好邊 而唔係個客點對待自己隻手 日常生活掂水係正常損耗
Soft同hard有咩分別?
到底咩叫high point呢?

無high point

沒有弧度 前後厚度一致 睇上嚟 gel扁平 而且容易左右肥大

有high point

漲卜卜嘅感覺 最主要係中間厚咗嘅位 生長咗加厚頂端啲指甲 無咁容易反甲

水平看指甲

如果你哋整開嗰間永遠都似釘書釘 叫佢修甲型時將你嘅指甲頭修窄啲 完成品無咁易變形
新post留個名先
lm

留名
點樣可以養到甲床??之前有咬甲 但gel 完一次拆左甲就冇咬 只係會剪短d指甲。同埋指甲有黑色一條條嘅間係咩黎??
lm
想問下有冇絲做過腳甲延長
一直好想gel腳但啲腳甲好短
lm
咁串唔接單色
我都想知
腳係咪Soft Gel 架

有無整腳的推薦

整開果間好似唔整腳
之前拆左甲 個姐姐話太薄幫我搽野
一開始我以為只係普通甲油 但原來係hard gel
試緊跟網上啲方法自己拆 但唔得 依家甩啲唔甩啲咁 係咪是但搵間甲鋪拆返佢就得
攞個礸拆

上個post唔該晒大大聲絲覆我 但我google過搵唔到 想問有冇圖
有圖先答到你
絲打係咪有學過?
難唔難?我冇學過好驚自己磨爛甲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞