睇返寶馬山雙屍案,應唔應該放兩個未成年犯?

306 回覆
7 Like 471 Dislike
放與不放係一樣
坐咁耐監,成日個人生都冇左大半
出黎都未必係一件好事,現實社會殘酷過監倉

你講到坐監咁好,點解唔入去坐?

乜坐監可以屌女睇AV?

死老豆死老母可以去躬躹?

可以自己揀今晚食乜就食乜?

今晚可以揀邊度瞓就邊度瞓,聽日想去邊就去邊?

你知唔知自己講梗乜?

呢啲on9真係屌都唔鬆化
咁既話係咪要調翻轉 有罪個啲出黎現實社會
普通人就去坐監啊?
用下你個死人腦啦弱智

做乜鳩 佢邊有講到坐監係好
佢講緊坐足一世係懲罰
即使坐幾十年後放出黎都對個殺人犯係折磨 因為佢地已經脫晒節 係監獄過慣有規律簡單既生活
只係另一種睇法

利申 認為呢d殺人犯應該坐足一世 甚至死刑

原來放監出嚟有自由都係折磨

今日真係眼界大開。

至九八年,男死者家屬致函時任特首董建華為尹三龍求情,表示已寬恕他,令尹獲高院頒下廿七年刑期,扣除假期後已於○四年出獄。
報告評價正面 再犯機會低
至於張有恒,高院法官於○六年參閱其懲教署報告、心理及精神報告,相關報告皆對他有正面評價,指他不斷進修,報讀公開大學翻譯系學程,又指他無反社會性格或其他心理問題,再犯案機會低,故頒下卅五年刑期,於扣減假期及之前所服刑期,早前已獲釋。
一直協助少年犯的立法會議員梁耀忠證實,張有恒已出獄,並憑學士學位找到工作,並已成家立室。梁跟張較少聯絡,但曾指張三歲喪母,其父再婚後離他而去,故張年幼時依靠替人開的士門維生而誤交損友。

大家係街撞過都唔出奇

梁耀忠落地獄
唔應該

利申:支持死刑,一命填一命
自己篤自己,柒撚到呢
正評既人咩心態
姦殺犯一定要死
屌 放返出黎個條友 死十次都唔夠啦 仲成家立室 有無搞錯 有d人犯既錯係做咩都唔會補救到 喪盡天良呀

agger

自己女女女左人地個女再整死人
宜家仲照生仔
無天理
呢d咁既垃圾渣滓放出黎做乜撚?
你認為佢做左呢d事仲可以得到原諒咩
點樣先可以打到眼都甩埋但又唔死,諗起都覺恐怖,呢d變態殺人狂表面冇乜野,但內心仍然潛藏住果份暴戾殺性
放與不放係一樣

乜坐監可以屌女睇AV?

你知唔知自己講梗乜?

普通人就去坐監啊?
用下你個死人腦啦弱智

佢講緊坐足一世係懲罰
即使坐幾十年後放出黎都對個殺人犯係折磨 因為佢地已經脫晒節 係監獄過慣有規律簡單既生活
只係另一種睇法

你做乜鳩啊 現實社會殘酷過監倉
紅字個啲你邊到睇到佢講啊?
無人性
殺人放火金腰帶,修橋舖路無屍骸
你老味!最鳩落力放姦殺犯,條屎忽鬼叫"何X華",重拍埋戲叫"等候董特狗發落",件件姦殺犯大仁大義拍到好似坐寃獄!
唉 聽完奇案...心情好沉重
女死者 睇住男友俾人打死 然後自己再俾人強姦 再毒打 咁都爆埋 跌出黎 但未死得 經過5個幾鐘失救先死
男死者就俾人用木棍玩搖搖板咁 壓頸而死

都痴鳩線既 用把槍指住個頭都做唔出啦
唉 聽完奇案...心情好沉重
女死者 睇住男友俾人打死 然後自己再俾人強姦 再毒打 眼都爆埋 跌出黎 但未死得 經過5個幾鐘失救先死
男死者就俾人用木棍玩搖搖板咁 壓頸而死

都痴鳩線既 用把槍指住個頭都做唔出啦
放返D無人性既人出黎做咩
點廸呢個社會可以反智成咁
放與不放係一樣

乜坐監可以屌女睇AV?

你知唔知自己講梗乜?

普通人就去坐監啊?
用下你個死人腦啦弱智

佢講緊坐足一世係懲罰
只係另一種睇法

你做乜鳩啊 現實社會殘酷過監倉
紅字個啲你邊到睇到佢講啊?

佢應該參考月黑高飛 摩根費曼個角色,坐左太多年監,出左獄反而跟唔番上社會既節奏而尋殺
點解會有人咁撚變態?仲要有d未成年
呢d應該拎去外國審 一野打佢老母靶最撚岩

利申:唔知果陣仲有冇死刑

死刑係90年代先廢
不過一直冇用

應該係

18歲以上果3個 判死刑
不過後來改判終身監禁 應該都係一貫作法
林過雲呢d 都係咁判

社會唔提倡死刑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞