睇返寶馬山雙屍案,應唔應該放兩個未成年犯?

306 回覆
7 Like 471 Dislike
同情個殺人犯既人真係垃圾黎
咁都同情得,咁邊個同情受害者
啲𡃁仔好撚蠢
殺左人仲周圍講
法律真係
好似以前d人用十大酷刑對付佢地就岩
正仆街

第一次睇 好撚恐怖
咁撚凶殘我係父母實唔放過佢
真係好無人性
唔怪得叫三狼
btw,呢單案係全港首宗以科學鑑證破案,幾有紀念意義

三狼係殺咗黃興貴老豆果單呀
放殺人犯一定唔放
Brw去公園溫習
放與不放係一樣
坐咁耐監,成日個人生都冇左大半
出黎都未必係一件好事,現實社會殘酷過監倉
放與不放係一樣

你講到坐監咁好,點解唔入去坐?

乜坐監可以屌女睇AV?

死老豆死老母可以去躬躹?

可以自己揀今晚食乜就食乜?

今晚可以揀邊度瞓就邊度瞓,聽日想去邊就去邊?

你知唔知自己講梗乜?
我同佢一齊坐過監,一齊食飯

記得巴打係舊高登開過坐過監你問我答post仲推爆左幾個
放與不放係一樣

乜坐監可以屌女睇AV?

你知唔知自己講梗乜?

呢啲on9真係屌都唔鬆化
咁既話係咪要調翻轉 有罪個啲出黎現實社會
普通人就去坐監啊?
用下你個死人腦啦弱智
行左宮刑同臏刑先
屌如果個犯改過個名重新來過人生
周圍無人知道佢真正身份
法律咁樣容許個犯重新來過
邊個可憐個受害者? 人地就咁就一世,仲要係慘死

加拿大有對夫婦90年代好出名
個女人出賣自己個妹畀老公強姦,再殺死埋佢
呢d咁嘅禽獸竟然可以坐10幾20年就出黎(個女人,因為指證個老公 減刑)
而家又係咁,改左個新名,有新家庭生左個小朋友
聽講d傳媒不停搵佢
所以佢要不停搬來搬去
根本上呢d人就無資格再有新嘅人生同下一代
而家咁樣,盞害死佢個仔/女
放與不放係一樣

乜坐監可以屌女睇AV?

你知唔知自己講梗乜?

呢啲on9真係屌都唔鬆化
咁既話係咪要調翻轉 有罪個啲出黎現實社會
普通人就去坐監啊?
用下你個死人腦啦弱智

做乜鳩 佢邊有講到坐監係好
佢講緊坐足一世係懲罰
即使坐幾十年後放出黎都對個殺人犯係折磨 因為佢地已經脫晒節 係監獄過慣有規律簡單既生活
只係另一種睇法

利申 認為呢d殺人犯應該坐足一世 甚至死刑
屌你老母 應該送去大陸判死刑

唔係 死刑都太益佢 應該好似恐懼鬥室咁 玩game 贏左就改終身坐監 直至死
資料話死者係處女
呢種人應該被判死刑,養黎都浪費米飯 仲比佢有權利生下一代 死者生一代權利呢?

死刑都益左佢
佢地對死者做左啲咩就要一樣不留咁施加係佢地自己身上
之前係寶馬山花園附近番工⋯感覺上好靜。
當年果度應該都好靜下⋯點都有d呼救聲
但無途人發現 ⋯

屋企喺唔係好遠 好幾年前一個人行山 太陽就落山嗰陣行咗去呢個配水庫

影咗張相嚟up第一張Instagram(當時仲未興)

風景幾好

係之後幾年有人回帶段新聞先知嗰度原來兇案現場
呢種人應該被判死刑,養黎都浪費米飯 仲比佢有權利生下一代 死者生一代權利呢?

死刑都益左佢
佢地對死者做左啲咩就要一樣不留咁施加係佢地自己身上

agger
他直言,首被告彭信義犯案纍纍,當年亦涉及其他強姦案,尹及張當時只是跟隨彭行事,他猶記得彭在整個審訊過程都表現得非常陰沉。
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20040929/4339303
個首被告
如果未成年,坐左幾十年應該放,唔好講殘唔殘忍呢啲野,一講就變人治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞