睇返寶馬山雙屍案,應唔應該放兩個未成年犯?

306 回覆
7 Like 471 Dislike
哇屌 百幾處傷 要痛幾耐先死
Btw 點解會有女嫁比佢?唔驚無啦啦發癲又同自己玩下殺左自己咩
條友可以做得出殺人呢d咁殘忍既事 佢個人都幾恐怖

人地出返黎就改姓埋名架啦
重過新生嘛 邊個會提返以前d野?
可能佢老婆都唔知佢係殺人犯
睇見都慘
單野好殘忍
仲要夫前目犯,
人地無得罪佢地,
咁樣又姦又殺又搶野(好彩條撚頭拎對波鞋哂命俾人聽到)
年青不是藉口,
根本要判佢地死刑
哇屌 百幾處傷 要痛幾耐先死
Btw 點解會有女嫁比佢?唔驚無啦啦發癲又同自己玩下殺左自己咩
條友可以做得出殺人呢d咁殘忍既事 佢個人都幾恐怖

人地出返黎就改姓埋名架啦
重過新生嘛 邊個會提返以前d野?
可能佢老婆都唔知佢係殺人犯

係500幾處傷
至九八年,男死者家屬致函時任特首董建華為尹三龍求情,表示已寬恕他,令尹獲高院頒下廿七年刑期,扣除假期後已於○四年出獄。
報告評價正面 再犯機會低
至於張有恒,高院法官於○六年參閱其懲教署報告、心理及精神報告,相關報告皆對他有正面評價,指他不斷進修,報讀公開大學翻譯系學程,又指他無反社會性格或其他心理問題,再犯案機會低,故頒下卅五年刑期,於扣減假期及之前所服刑期,早前已獲釋。
一直協助少年犯的立法會議員梁耀忠證實,張有恒已出獄,並憑學士學位找到工作,並已成家立室。梁跟張較少聯絡,但曾指張三歲喪母,其父再婚後離他而去,故張年幼時依靠替人開的士門維生而誤交損友。

大家係街撞過都唔出奇

又係白頭佬
有無人覺得最恐怖係兇手扮正常可以扮得完美到令報告結果出黎話佢無反社會人格同心理問題
放番出黎個個好似係因為認罪同唔係主犯 聲稱係圍觀多 正如三五成群林子善都判輕過大王
有無人覺得最恐怖係兇手扮正常可以扮得完美到令報告結果出黎話佢無反社會人格同心理問題

應該點都會check到
反社會人格好似係自我中心、無同理心
傾多幾傾都會聽得出有啲嘢
同埋放出嚟嘅都係兩個當時未成年嘅犯人
佢哋可能係受同輩壓力先犯案
呢啲咁嘅人已經脫離人道,根本就唔應該放出黎
可能佢地岀返黎仲上緊連登
可能佢地岀返黎仲上緊連登

咪正評果班仆街囉。

發覺香港以前真係好撚多殺人犯
仲要全部犯案手法都好撚變態
感激科技進步令到依家破案率高左
但呢個世界總係有d心理變態既人
最撚記得係幾年前藍可兒單野
諗返都好撚心寒
諗返都好撚心寒

藍可兒咩事
Hello ketty案既主犯都差唔多放番出黎 你估終生就真係終生咩

呢d共犯 最多係幫凶 但主犯就真係痴線 先咁變態 同迫人殺人

所以死刑有時係必須 起碼阻嚇 程度大

Btw 外國既殺人罪判得仲輕 有個殺左二三十人既連環殺手 根據當地法律 最多判2x年 但好似死於冊內
成家立室咁開心,
姐係晚晚都訓得著?
過得好自在?!
落18層地獄啦!屌
諗起男犯人嗰句「對鞋係嗰條鬼仔」
無啦啦殺人仲要好撚威咁樣,根本就不知悔改啦
諗起男犯人嗰句「對鞋係嗰條鬼仔」
無啦啦殺人仲要好撚威咁樣,根本就不知悔改啦

agger
其實女死者當年係咪處?點解可以連木棍汽水樽都塞得落

你唔去睇下印尼排華既相

一枝木棍點由下面插到上個口度出。

中間唔通平時俾人屌到穿咗?

印尼排華啲相真係好恐怖,
我依家都依然對印尼人好有戒心。

尤其依家啲蝗處處辣起火頭!!

你唔去睇下印尼排華既相

一枝木棍點由下面插到上個口度出。

中間唔通平時俾人屌到穿咗?

有無相睇下

死懶鳩自己google啦, 問埋d問題都冇腦過人

咁鍾意睇其實呢個post唔岩你
諗返都好撚心寒

藍可兒咩事

坐完10年?
自己google啦
好撚不安

弱智?
呢單真係每次睇都心寒
殘忍到.......
我覺得最驚訝既係死者家屬幫佢求情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞